Bread, blue corn, somiviki (Hopi) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 186 kcal | - | |
Białko | 3.1 g | 6.2% DV | 66.67% D |
Tłuszcz | 1.53 g | 2% DV | |
Węglowodany | 39.84 g | 14% DV | |
Skrobia | 22.98 g | - | |
Cukry | 12.94 g | - | |
Błonnik | 3.6 g | 13% DV | 138% D |
Woda | 55.01 g | - | |
Popiół | 0.52 g | - | |
Sód | 9 mg | 0.4% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 5 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.5% DV | 26.88% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.55 mg | 3.4% DV | 36.96% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.17 mg | 3.4% DV | 36.56% D |
Witamina B6 | 0.17 mg | 9.9% DV | 106% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 3 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.06 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.8 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.17 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.21 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.34 mg | 2.3% DV | 24.37% D |
Minerały ❯
Wapń | 34 mg | 2.6% DV | 28.12% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 142% D |
Żelazo | 1.58 mg | 8.8% DV | 94.38% D |
Magnez | 43 mg | 10% DV | 110% D |
Mangan | 0.41 mg | 18% DV | 189% D |
Fosfor | 94 mg | 7.5% DV | 80.86% D |
Potas | 114 mg | 2.4% DV | 26.08% D |
Selen | 3 ug | 5.5% DV | 58.65% D |
Sód | 9 mg | 0.4% DV | 4.21% D |
Cynk | 0.82 mg | 7.5% DV | 80.16% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.76 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.75 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.34 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.34 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.22 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.04 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 39.84 g | 14% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 22.98 g | - | |
Sacharoza | 12.94 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central