Bacon, turkey, low sodium - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 253 kcal | - | |
Białko | 13.33 g | 27% DV | 211% D |
Tłuszcz | 20 g | 26% DV | |
Węglowodany | 4.8 g | 1.7% DV | |
Woda | 58.93 g | - | |
Popiół | 2.93 g | - | |
Sód | 900 mg | 39% DV | |
Cholesterol | 100 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 56.9 mg | 10% DV | 81.78% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 25 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.4% DV | 19.1% D |
Witamina B12 | 0.66 ug | 28% DV | 217% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 111% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.22 mg | 39% DV | 307% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.62 mg | 12% DV | 97.39% D |
Witamina B6 | 0.4 mg | 24% DV | 186% D |
Witamina C | 24 mg | 27% DV | 211% D |
Witamina D | 10 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 10.8 ug | 9% DV | 71.15% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 8 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 8 ug | 0.9% DV | 7.03% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 7.91% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 2.7 mg | 18% DV | 142% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 10 mg | 0.8% DV | 6.08% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 55.34% D |
Żelazo | 0.72 mg | 4% DV | 31.62% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 35.76% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 3.78% D |
Fosfor | 145 mg | 12% DV | 91.7% D |
Potas | 156 mg | 3.3% DV | 26.24% D |
Selen | 19.4 ug | 35% DV | 279% D |
Sód | 900 mg | 39% DV | 309% D |
Cynk | 1.61 mg | 15% DV | 116% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.03 g | - | |
Arginina | 1.06 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.45 g | - | |
Cysteina | 0.17 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.46 g | - | |
Glicyna | 0.93 g | - | |
Histydyna | 0.49 g | - | |
Izoletyda | 0.52 g | - | |
Leucyna | 1.25 g | - | |
Lizyna | 1.48 g | - | |
Metionina | 0.47 g | - | |
Fenyloalanina | 0.59 g | - | |
Prolina | 1.06 g | - | |
Seryna | 0.72 g | - | |
Treonina | 0.65 g | - | |
Tryptofan | 0.19 g | - | |
Tyrozyna | 0.53 g | - | |
Walina | 0.59 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 1.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.17 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.24 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.27 g | - | |
Kwas behenowy | 0.14 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.04 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.13 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.21 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.8 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.8 g | 1.7% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.93 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 100 mg | 33% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 58.93 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central