Babyfood, snack, GERBER, GRADUATES, YOGURT MELTS - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 380 kcal | - | |
Białko | 14.29 g | 29% DV | 150% D |
Tłuszcz | 4 g | 5.1% DV | |
Węglowodany | 71.82 g | 26% DV | |
Cukry | 57.14 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 43.23% D |
Woda | 6 g | - | |
Popiół | 3.89 g | - | |
Sód | 286 mg | 12% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 78 mg | 14% DV | 74.64% D |
Kwas foliowy | 55 ug | - | - |
Witamina A | 1396 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.11 mg | 9.4% DV | 49.56% D |
Witamina B12 | 1.7 ug | 71% DV | 373% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.82 mg | 63% DV | 331% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.3 mg | 21% DV | 109% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.47 mg | 29% DV | 155% D |
Witamina B6 | 0.17 mg | 9.9% DV | 52.01% D |
Witamina C | 57.1 mg | 63% DV | 334% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 12.2 ug | 10% DV | 53.51% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 686 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 122 ug | - | - |
Folate, food | 55 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 55 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 45 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 107 ug | 12% DV | 62.57% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 2.63% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 6.43 mg | 43% DV | 226% D |
Witamina E, dodana | 6.18 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 457 mg | 35% DV | 185% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 53.8% D |
Fluor, F | 8.2 ug | - | - |
Żelazo | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Magnez | 53 mg | 13% DV | 66.42% D |
Mangan | 0.08 mg | 3.3% DV | 17.62% D |
Fosfor | 382 mg | 31% DV | 161% D |
Potas | 714 mg | 15% DV | 79.96% D |
Selen | 11.8 ug | 21% DV | 113% D |
Sód | 286 mg | 12% DV | 65.45% D |
Cynk | 1.77 mg | 16% DV | 84.69% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.4 g | - | |
Arginina | 0.37 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.13 g | - | |
Cysteina | 0.39 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.88 g | - | |
Glicyna | 0.24 g | - | |
Histydyna | 0.32 g | - | |
Izoletyda | 0.71 g | - | |
Leucyna | 1.38 g | - | |
Lizyna | 1.06 g | - | |
Metionina | 0.31 g | - | |
Fenyloalanina | 0.62 g | - | |
Prolina | 1.33 g | - | |
Seryna | 0.76 g | - | |
Treonina | 0.37 g | - | |
Tryptofan | 0.16 g | - | |
Tyrozyna | 0.54 g | - | |
Walina | 0.82 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.14 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.87 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.09 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.1 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.06 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.1 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.32 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.03 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.44 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 21:5 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 71.82 g | 26% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.89 g | - | |
Betaina | 2.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 6 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central