Bread, white, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 267 kcal -
Białko 9.43 g 19% DV 141% D
Tłuszcz 3.59 g 4.6% DV
Węglowodany 49.2 g 18% DV
Skrobia 37.2 g -
Błonnik 2.3 g 8.2% DV 61.53% D
Woda 35.7 g -
Popiół 2.1 g -
Sód 477 mg 21% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.51 mg 42% DV 316% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.24 mg 18% DV 138% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.76 mg 30% DV 223% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.55 mg 11% DV 82.1% D
Witamina B6 0.09 mg 5.4% DV 40.54% D

Minerały

Wapń 211 mg 16% DV 122% D
Miedź 0.12 mg 14% DV 103% D
Żelazo 3.36 mg 19% DV 140% D
Magnez 26.9 mg 6.4% DV 47.98% D
Mangan 0.63 mg 27% DV 206% D
Fosfor 113 mg 9% DV 67.72% D
Potas 117 mg 2.5% DV 18.65% D
Selen 23.2 ug 42% DV 316% D
Sód 477 mg 21% DV 155% D
Cynk 0.88 mg 8% DV 59.93% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.2 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.2 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.67 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.01 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.68 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0.01 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 0.49 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.25 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Total (complex+sugars) 49.2 g 18% DV
Fruktoza 2.28 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 1.44 g -
Laktoza 0.06 g -
Maltoza 1.56 g -
Skrobia 37.2 g -
Sacharoza 0 g -
Popiół 2.1 g -
Azot 1.51 g -
Woda 35.7 g -

Źródła