Bread, white, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
267 kcal | - | - |
Białko
|
9.43 g | 19% DV | 141% D |
Tłuszcz
|
3.59 g | 4.6% DV | - |
Węglowodany
|
49.2 g | 18% DV | - |
Skrobia
|
37.2 g | - | - |
Błonnik
|
2.3 g | 8.2% DV | 61.53% D |
Woda
|
35.7 g | - | - |
Popiół
|
2.1 g | - | - |
Sód
|
477 mg | 21% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.51 mg | 42% DV | 316% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.24 mg | 18% DV | 138% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
4.76 mg | 30% DV | 223% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.55 mg | 11% DV | 82.1% D |
Witamina B6
|
0.09 mg | 5.4% DV | 40.54% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
211 mg | 16% DV | 122% D |
Miedź
|
0.12 mg | 14% DV | 103% D |
Żelazo
|
3.36 mg | 19% DV | 140% D |
Magnez
|
26.9 mg | 6.4% DV | 47.98% D |
Mangan
|
0.63 mg | 27% DV | 206% D |
Fosfor
|
113 mg | 9% DV | 67.72% D |
Potas
|
117 mg | 2.5% DV | 18.65% D |
Selen
|
23.2 ug | 42% DV | 316% D |
Sód
|
477 mg | 21% DV | 155% D |
Cynk
|
0.88 mg | 8% DV | 59.93% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.2 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.2 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1.67 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.01 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.68 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.49 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.25 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Baked Products (18)