Bread, white, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 267 kcal | - | |
Białko | 9.43 g | 19% DV | 141% D |
Tłuszcz | 3.59 g | 4.6% DV | |
Węglowodany | 49.2 g | 18% DV | |
Skrobia | 37.2 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 61.53% D |
Woda | 35.7 g | - | |
Popiół | 2.1 g | - | |
Sód | 477 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.51 mg | 42% DV | 316% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 18% DV | 138% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.76 mg | 30% DV | 223% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.55 mg | 11% DV | 82.1% D |
Witamina B6 | 0.09 mg | 5.4% DV | 40.54% D |
Więcej... ❯
Minerały ❯
Wapń | 211 mg | 16% DV | 122% D |
Miedź | 0.12 mg | 14% DV | 103% D |
Żelazo | 3.36 mg | 19% DV | 140% D |
Magnez | 26.9 mg | 6.4% DV | 47.98% D |
Mangan | 0.63 mg | 27% DV | 206% D |
Fosfor | 113 mg | 9% DV | 67.72% D |
Potas | 117 mg | 2.5% DV | 18.65% D |
Selen | 23.2 ug | 42% DV | 316% D |
Sód | 477 mg | 21% DV | 155% D |
Cynk | 0.88 mg | 8% DV | 59.93% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.2 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.2 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.67 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.68 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.49 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.25 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 49.2 g | 18% DV | |
Fruktoza | 2.28 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.44 g | - | |
Laktoza | 0.06 g | - | |
Maltoza | 1.56 g | - | |
Skrobia | 37.2 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central