Bread, french or vienna, toasted (includes sourdough) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 319 kcal -
Białko 13 g 26% DV 163% D
Tłuszcz 2.14 g 2.7% DV
Węglowodany 61.93 g 23% DV
Cukry 3.59 g -
Błonnik 3.1 g 11% DV 69.41% D
Woda 20.61 g -
Popiół 2.31 g -
Sód 720 mg 31% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 17.5 mg 3.2% DV 19.95% D
Kwas foliowy 217 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.43 mg 36% DV 223% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.37 mg 28% DV 178% D
Witamina B3 (Niacyna) 5.38 mg 34% DV 211% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.62 mg 12% DV 77.24% D
Witamina B6 0.1 mg 5.6% DV 35.4% D
Witamina C 0.2 mg 0.2% DV 1.39% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0.5 ug 0.4% DV 2.61% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 0 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 29 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 140 ug - -
Kwas foliowy 111 ug 28% DV 174% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.19 mg 1.3% DV 7.94% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 47 mg 3.6% DV 22.67% D
Miedź 0.15 mg 17% DV 104% D
Żelazo 3.87 mg 22% DV 135% D
Magnez 31 mg 7.4% DV 46.28% D
Mangan 0.57 mg 25% DV 156% D
Fosfor 126 mg 10% DV 63.2% D
Potas 140 mg 3% DV 18.68% D
Selen 29.7 ug 54% DV 339% D
Sód 720 mg 31% DV 196% D
Cynk 1.05 mg 9.5% DV 59.85% D
Alanina 0.36 g -
Arginina 0.41 g -
Kwas asparaginowy 0.5 g -
Cysteina 0.26 g -
Kwas glutaminowy 3.65 g -
Glicyna 0.4 g -
Histydyna 0.23 g -
Izoletyda 0.42 g -
Leucyna 0.76 g -
Lizyna 0.33 g -
Metionina 0.17 g -
Fenyloalanina 0.54 g -
Prolina 1.24 g -
Seryna 0.5 g -
Treonina 0.32 g -
Tryptofan 0.13 g -
Tyrozyna 0.21 g -
Walina 0.48 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 2.31 g -
Betaina 58.6 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 20.61 g -

Źródła