Rice, brown, parboiled, cooked, UNCLE BENS - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
147 kcal - -
Białko
3.09 g 6.2% DV 84.08% D
Tłuszcz
0.85 g 1.1% DV -
Węglowodany
31.33 g 11% DV -
Skrobia
29.27 g - -
Cukry
0.15 g - -
Błonnik
1.7 g 6.1% DV 82.6% D
Woda
64.38 g - -
Popiół
0.35 g - -
Sód
4 mg 0.2% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Cholina
4.4 mg 0.8% DV 10.88% D
Witamina B1 (Tiamina)
0.1 mg 8.1% DV 110% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.07 mg 5.4% DV 73.26% D
Witamina B3 (Niacyna)
1.9 mg 12% DV 162% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.28 mg 5.5% DV 74.83% D
Witamina B6
0.11 mg 6.5% DV 88.04% D
Witamina K (filochinon)
0.4 ug 0.3% DV 4.54% D

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
3 mg 0.2% DV 3.14% D
Miedź
0.13 mg 14% DV 195% D
Żelazo
0.53 mg 2.9% DV 40.06% D
Magnez
39 mg 9.3% DV 126% D
Mangan
1.14 mg 50% DV 674% D
Fosfor
96 mg 7.7% DV 104% D
Potas
61 mg 1.3% DV 17.66% D
Selen
9.4 ug 17% DV 233% D
Sód
4 mg 0.2% DV 2.37% D
Cynk
0.77 mg 7% DV 95.24% D

Brak danych

Element Amount Daily value Density
Omega-3 ALA
0.01 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
0.01 g - -
Omega-3 DHA
0 g - -
Omega-3 EPA
0 g - -
Omega-3 stearydonowy
0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
0 g - -
Omega-6 (n-6)
0 g - -
Omega-6 linolowy
0.26 g - -
Omega-6 linolowy
0.26 g - -
Omega-9 eikosenowy
0 g - -
Omega-9 erukowy
0 g - -
Omega 9 oleinowy
0.3 g - -
Omega 9 oleinowy (cis)
0.3 g - -
Kwas arachidowy
0 g - -
Kwas behenowy
0 g - -
Kwas masłowy
0 g - -
Kwas kaprynowy
0.01 g - -
Kwas kapronowy
0 g - -
Kwas kaprylowy
0 g - -
Kwas laurynowy
0 g - -
Kwas lignocerynowy
0 g - -
Kwas margarynowy
0 g - -
Kwas mirystynowy
0.01 g - -
Kwas palmitynowy
0.16 g - -
Kwas pentadekanowy
0 g - -
Kwas stearynowy
0.02 g - -
Total (complex+sugars)
31.33 g 11% DV -
Fruktoza
0 g - -
Galaktoza
0 g - -
Glukoza
0 g - -
Laktoza
0 g - -
Maltoza
0 g - -
Skrobia
29.27 g - -
Sacharoza
0.15 g - -
Element Amount Daily value Density
Popiół
0.35 g - -
Woda
64.38 g - -

Źródła