Beef, chuck, under blade pot roast, boneless, separable lean and fat, trimmed to 0" fat, all grades, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 291 kcal | - | |
Białko | 26.7 g | 53% DV | 367% D |
Tłuszcz | 20.49 g | 26% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 52.51 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Sód | 62 mg | 2.7% DV | |
Cholesterol | 99 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 83.2 mg | 15% DV | 104% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 26 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.5% DV | 37.8% D |
Witamina B12 | 3.02 ug | 126% DV | 865% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 mg | 16% DV | 113% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.57 mg | 22% DV | 153% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.69 mg | 14% DV | 94.16% D |
Witamina B6 | 0.3 mg | 17% DV | 119% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 6 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 9.16% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 8 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 8 ug | 0.9% DV | 6.11% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 3.44% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.08 mg | 0.5% DV | 3.67% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 7.4% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.6% DV | 65.67% D |
Żelazo | 2.68 mg | 15% DV | 102% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 31.09% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 3.59% D |
Fosfor | 173 mg | 14% DV | 95.12% D |
Potas | 262 mg | 5.6% DV | 38.31% D |
Selen | 30.8 ug | 56% DV | 385% D |
Sód | 62 mg | 2.7% DV | 18.53% D |
Cynk | 9.14 mg | 83% DV | 571% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.52 g | - | |
Arginina | 1.76 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.4 g | - | |
Cysteina | 0.28 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.22 g | - | |
Glicyna | 1.22 g | - | |
Histydyna | 0.87 g | - | |
Izoletyda | 1.14 g | - | |
Leucyna | 2.15 g | - | |
Lizyna | 2.34 g | - | |
Metionina | 0.76 g | - | |
Fenyloalanina | 1.02 g | - | |
Prolina | 1.1 g | - | |
Seryna | 1.03 g | - | |
Treonina | 1.18 g | - | |
Tryptofan | 0.3 g | - | |
Tyrozyna | 0.92 g | - | |
Walina | 1.21 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.74 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.65 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 18:1-11 t (18:1t n-7) | 0.4 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.55 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7.36 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.24 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.57 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.5 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.92 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.6 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.6 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.19 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Betaina | 10.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 99 mg | 33% DV | |
Hydroksyprolina | 0.18 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 52.51 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central