Beef, chuck, under blade pot roast, boneless, separable lean and fat, trimmed to 0" fat, all grades, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 291 kcal -
Białko 26.7 g 53% DV 367% D
Tłuszcz 20.49 g 26% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 52.51 g -
Popiół 1.22 g -
Sód 62 mg 2.7% DV
Cholesterol 99 mg 33% DV

Witaminy

Cholina 83.2 mg 15% DV 104% D
Kwas foliowy 6 ug - -
Witamina A 26 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 5.5% DV 37.8% D
Witamina B12 3.02 ug 126% DV 865% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.21 mg 16% DV 113% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.57 mg 22% DV 153% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.69 mg 14% DV 94.16% D
Witamina B6 0.3 mg 17% DV 119% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 6 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.6 ug 1.3% DV 9.16% D

Minerały

Wapń 14 mg 1.1% DV 7.4% D
Miedź 0.09 mg 9.6% DV 65.67% D
Żelazo 2.68 mg 15% DV 102% D
Magnez 19 mg 4.5% DV 31.09% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 3.59% D
Fosfor 173 mg 14% DV 95.12% D
Potas 262 mg 5.6% DV 38.31% D
Selen 30.8 ug 56% DV 385% D
Sód 62 mg 2.7% DV 18.53% D
Cynk 9.14 mg 83% DV 571% D
Alanina 1.52 g -
Arginina 1.76 g -
Kwas asparaginowy 2.4 g -
Cysteina 0.28 g -
Kwas glutaminowy 4.22 g -
Glicyna 1.22 g -
Histydyna 0.87 g -
Izoletyda 1.14 g -
Leucyna 2.15 g -
Lizyna 2.34 g -
Metionina 0.76 g -
Fenyloalanina 1.02 g -
Prolina 1.1 g -
Seryna 1.03 g -
Treonina 1.18 g -
Tryptofan 0.3 g -
Tyrozyna 0.92 g -
Walina 1.21 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.22 g -
Betaina 10.7 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 99 mg 33% DV
Hydroksyprolina 0.18 g -
Teobromina 0 mg -
Woda 52.51 g -

Źródła