Beef, chuck for stew, separable lean and fat, choice, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 130 kcal | - | |
Białko | 21.64 g | 43% DV | 666% D |
Tłuszcz | 4.81 g | 6.2% DV | |
Węglowodany | 0.12 g | 0% DV | |
Woda | 72.32 g | - | |
Popiół | 1.11 g | - | |
Sód | 79 mg | 3.4% DV | |
Cholesterol | 63 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 69.1 mg | 13% DV | 193% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.7% DV | 103% D |
Witamina B12 | 2.27 ug | 95% DV | 1455% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 201% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.89 mg | 31% DV | 470% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.66 mg | 13% DV | 203% D |
Witamina B6 | 0.57 mg | 33% DV | 514% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 4 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.5 ug | 1.3% DV | 19.23% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 3.42% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 7.69% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.18 mg | 1.2% DV | 18.46% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 15.38% D |
Miedź | 0.08 mg | 9.3% DV | 144% D |
Żelazo | 2.09 mg | 12% DV | 179% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 76.92% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 9.36% D |
Fosfor | 217 mg | 17% DV | 267% D |
Potas | 373 mg | 7.9% DV | 122% D |
Selen | 23.6 ug | 43% DV | 660% D |
Sód | 79 mg | 3.4% DV | 52.84% D |
Cynk | 5.41 mg | 49% DV | 757% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.25 g | - | |
Arginina | 1.46 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.99 g | - | |
Cysteina | 0.23 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.53 g | - | |
Glicyna | 0.96 g | - | |
Histydyna | 0.71 g | - | |
Izoletyda | 0.95 g | - | |
Leucyna | 1.79 g | - | |
Lizyna | 1.95 g | - | |
Metionina | 0.63 g | - | |
Fenyloalanina | 0.84 g | - | |
Prolina | 0.89 g | - | |
Seryna | 0.85 g | - | |
Treonina | 0.98 g | - | |
Tryptofan | 0.25 g | - | |
Tyrozyna | 0.77 g | - | |
Walina | 1 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.26 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.24 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 18:1-11 t (18:1t n-7) | 0.18 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.26 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.01 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.12 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.09 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.71 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.25 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.12 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.11 g | - | |
Betaina | 24.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 63 mg | 21% DV | |
Hydroksyprolina | 0.11 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 72.32 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central