Beef, chuck for stew, separable lean and fat, select, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 124 kcal | - | |
Białko | 21.9 g | 44% DV | 706% D |
Tłuszcz | 3.99 g | 5.1% DV | |
Węglowodany | 0.21 g | 0.1% DV | |
Woda | 72.79 g | - | |
Popiół | 1.12 g | - | |
Sód | 81 mg | 3.5% DV | |
Cholesterol | 66 mg | 22% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 74.6 mg | 14% DV | 219% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 7 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.7% DV | 108% D |
Witamina B12 | 2.42 ug | 101% DV | 1626% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 211% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.19 mg | 32% DV | 523% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.67 mg | 13% DV | 216% D |
Witamina B6 | 0.57 mg | 33% DV | 539% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.5 ug | 1.3% DV | 20.16% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 3.58% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 8.06% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.15 mg | 1% DV | 16.13% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 17.37% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 167% D |
Żelazo | 2.2 mg | 12% DV | 197% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 76.8% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 9.82% D |
Fosfor | 209 mg | 17% DV | 270% D |
Potas | 359 mg | 7.6% DV | 123% D |
Selen | 26 ug | 47% DV | 762% D |
Sód | 81 mg | 3.5% DV | 56.8% D |
Cynk | 5.51 mg | 50% DV | 808% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.27 g | - | |
Arginina | 1.47 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.02 g | - | |
Cysteina | 0.23 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.57 g | - | |
Glicyna | 0.98 g | - | |
Histydyna | 0.72 g | - | |
Izoletyda | 0.96 g | - | |
Leucyna | 1.81 g | - | |
Lizyna | 1.97 g | - | |
Metionina | 0.64 g | - | |
Fenyloalanina | 0.85 g | - | |
Prolina | 0.9 g | - | |
Seryna | 0.86 g | - | |
Treonina | 0.99 g | - | |
Tryptofan | 0.25 g | - | |
Tyrozyna | 0.78 g | - | |
Walina | 1.01 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.24 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.22 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 18:1-11 t (18:1t n-7) | 0.15 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.95 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.74 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.11 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.96 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.63 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.21 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.21 g | 0.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.12 g | - | |
Betaina | 12.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 66 mg | 22% DV | |
Hydroksyprolina | 0.11 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 72.79 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central