Fast Foods, Fried Chicken, Breast, meat and skin and breading - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 230 kcal | - | |
Białko | 23.51 g | 47% DV | 409% D |
Tłuszcz | 12.44 g | 16% DV | |
Węglowodany | 6.03 g | 2.2% DV | |
Skrobia | 6.32 g | - | |
Błonnik | 0.1 g | 0.4% DV | 3.11% D |
Woda | 55.45 g | - | |
Popiół | 2.58 g | - | |
Sód | 657 mg | 29% DV | |
Cholesterol | 92 mg | 31% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 78.9 mg | 14% DV | 125% D |
Kwas foliowy | 28 ug | - | - |
Witamina A | 32 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.1 mg | 8.7% DV | 75.36% D |
Witamina B12 | 0.31 ug | 13% DV | 112% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 153% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.87 mg | 49% DV | 428% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.17 mg | 23% DV | 203% D |
Witamina B6 | 0.26 mg | 15% DV | 135% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 5 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 11 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy | 10 ug | 2.5% DV | 21.74% D |
Retinol | 10 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.51 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 10 ug | 1.1% DV | 9.66% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 4.35% D |
Witamina E | 0.48 mg | 3.2% DV | 27.83% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 45 mg | 3.5% DV | 30.1% D |
Miedź | 0.06 mg | 7.1% DV | 61.84% D |
Żelazo | 0.72 mg | 4% DV | 34.78% D |
Magnez | 26 mg | 6.2% DV | 53.83% D |
Mangan | 0.12 mg | 5% DV | 43.48% D |
Fosfor | 230 mg | 18% DV | 160% D |
Potas | 282 mg | 6% DV | 52.17% D |
Selen | 29.2 ug | 53% DV | 462% D |
Sód | 657 mg | 29% DV | 248% D |
Cynk | 0.92 mg | 8.4% DV | 72.73% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.24 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.66 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.21 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.11 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.18 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.89 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.49 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.03 g | 2.2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 6.32 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.58 g | - | |
Betaina | 6.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 92 mg | 31% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 55.45 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central