WENDY'S, french fries - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 301 kcal | - | |
Białko | 3.73 g | 7.5% DV | 49.57% D |
Tłuszcz | 14.1 g | 18% DV | |
Węglowodany | 39.73 g | 14% DV | |
Skrobia | 35.2 g | - | |
Cukry | 0.4 g | - | |
Błonnik | 4 g | 14% DV | 94.92% D |
Woda | 40.62 g | - | |
Popiół | 1.83 g | - | |
Sód | 219 mg | 9.5% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 33 mg | 6% DV | 39.87% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.16 mg | 13% DV | 86.93% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 4.1% DV | 27.09% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.01 mg | 19% DV | 125% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.63 mg | 13% DV | 83.72% D |
Witamina B6 | 0.39 mg | 23% DV | 151% D |
Witamina C | 3.8 mg | 4.2% DV | 28.05% D |
Witamina K (filochinon) | 6.4 ug | 5.3% DV | 35.44% D |
Więcej... ❯
Tokoferol beta | 0.11 mg | - | - |
Tokoferol delta | 2.38 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 7.44 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.09 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.02 mg | - | - |
Witamina E | 2 mg | 13% DV | 88.59% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 21.5 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 16 mg | 1.2% DV | 8.18% D |
Miedź | 0.16 mg | 18% DV | 117% D |
Żelazo | 0.93 mg | 5.2% DV | 34.33% D |
Magnez | 33 mg | 7.9% DV | 52.21% D |
Mangan | 0.27 mg | 12% DV | 78.29% D |
Fosfor | 126 mg | 10% DV | 66.98% D |
Potas | 625 mg | 13% DV | 88.36% D |
Selen | 0.8 ug | 1.5% DV | 9.66% D |
Sód | 219 mg | 9.5% DV | 63.27% D |
Cynk | 0.54 mg | 4.9% DV | 32.62% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.67 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.64 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.77 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.71 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.12 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.11 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0.14 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.03 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.77 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.68 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 39.73 g | 14% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.4 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 35.2 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central