Beef, composite of trimmed retail cuts, separable lean only, trimmed to 0" fat, all grades, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 203 kcal | - | |
Białko | 29.9 g | 60% DV | 589% D |
Tłuszcz | 8.37 g | 11% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 61.02 g | - | |
Popiół | 1.16 g | - | |
Sód | 64 mg | 2.8% DV | |
Cholesterol | 90 mg | 30% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 86 mg | 16% DV | 154% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 5 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.4% DV | 63.22% D |
Witamina B12 | 2.86 ug | 119% DV | 1174% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 217% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.79 mg | 36% DV | 356% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.52 mg | 10% DV | 102% D |
Witamina B6 | 0.56 mg | 33% DV | 327% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 4 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.5 ug | 1.3% DV | 12.32% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 1.09% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 4.93% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.22 mg | 1.5% DV | 14.45% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 10.61% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 103% D |
Żelazo | 2.98 mg | 17% DV | 163% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 49.26% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 6.85% D |
Fosfor | 237 mg | 19% DV | 187% D |
Potas | 339 mg | 7.2% DV | 71.06% D |
Selen | 31.3 ug | 57% DV | 561% D |
Sód | 64 mg | 2.8% DV | 27.41% D |
Cynk | 6.91 mg | 63% DV | 619% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.88 g | - | |
Arginina | 2.11 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.98 g | - | |
Cysteina | 0.34 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.06 g | - | |
Glicyna | 1.5 g | - | |
Histydyna | 1.11 g | - | |
Izoletyda | 1.45 g | - | |
Leucyna | 2.65 g | - | |
Lizyna | 2.91 g | - | |
Metionina | 0.86 g | - | |
Fenyloalanina | 1.25 g | - | |
Prolina | 1.36 g | - | |
Seryna | 1.27 g | - | |
Treonina | 1.43 g | - | |
Tryptofan | 0.33 g | - | |
Tyrozyna | 1.13 g | - | |
Walina | 1.54 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.33 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 18:1-11 t (18:1t n-7) | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.53 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.21 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.86 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.06 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.28 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.16 g | - | |
Betaina | 12.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 90 mg | 30% DV | |
Hydroksyprolina | 0.19 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 61.02 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central