Wocas, tuber, cooked, Oregon, yellow pond lily (Klamath) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 34 kcal | - | |
Białko | 0.69 g | 1.4% DV | 81.18% D |
Tłuszcz | 0.35 g | 0.4% DV | |
Węglowodany | 7.06 g | 2.6% DV | |
Skrobia | 3.7 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 483% D |
Woda | 91.41 g | - | |
Popiół | 0.49 g | - | |
Sód | 10 mg | 0.4% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 73.53% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 67.87% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.29 mg | 1.8% DV | 107% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.14 mg | 2.8% DV | 165% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4% DV | 235% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 0.42 mg | 2.8% DV | 165% D |
Minerały ❯
Wapń | 23 mg | 1.8% DV | 104% D |
Miedź | 0 mg | 0.4% DV | 26.14% D |
Żelazo | 1.21 mg | 6.7% DV | 395% D |
Magnez | 3 mg | 0.7% DV | 42.02% D |
Mangan | 0.95 mg | 41% DV | 2435% D |
Fosfor | 13 mg | 1% DV | 61.18% D |
Potas | 187 mg | 4% DV | 234% D |
Selen | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Sód | 10 mg | 0.4% DV | 25.58% D |
Cynk | 0.3 mg | 2.7% DV | 160% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.02 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.02 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.02 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.01 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 7.06 g | 2.6% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 3.7 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.49 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 91.41 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central