Mushrooms, morel, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
31 kcal | - | - |
Białko
|
3.12 g | 6.2% DV | 403% D |
Tłuszcz
|
0.57 g | 0.7% DV | - |
Węglowodany
|
5.1 g | 1.9% DV | - |
Cukry
|
0.6 g | - | - |
Błonnik
|
2.8 g | 10% DV | 645% D |
Woda
|
89.61 g | - | - |
Popiół
|
1.58 g | - | - |
Sód
|
21 mg | 0.9% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Kwas foliowy
|
9 ug | - | - |
Witamina A
|
0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.07 mg | 5.8% DV | 371% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.21 mg | 16% DV | 1017% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
2.25 mg | 14% DV | 908% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.44 mg | 8.8% DV | 568% D |
Witamina B6
|
0.14 mg | 8% DV | 516% D |
Witamina D
|
206 iu | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
9 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina A, RAE
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D (D2 + D3)
|
5.1 ug | 26% DV | 1645% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol)
|
5.1 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
43 mg | 3.3% DV | 213% D |
Miedź
|
0.63 mg | 69% DV | 4480% D |
Żelazo
|
12.18 mg | 68% DV | 4366% D |
Magnez
|
19 mg | 4.5% DV | 292% D |
Mangan
|
0.59 mg | 26% DV | 1647% D |
Fosfor
|
194 mg | 16% DV | 1001% D |
Potas
|
411 mg | 8.7% DV | 564% D |
Selen
|
2.2 ug | 4% DV | 258% D |
Sód
|
21 mg | 0.9% DV | 58.91% D |
Cynk
|
2.03 mg | 18% DV | 1191% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.22 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.22 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.02 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.02 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.01 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -