Ryba, tilapia, surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 96 kcal | - | |
Białko | 20.08 g | 40% DV | 837% D |
Tłuszcz | 1.7 g | 2.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 78.08 g | - | |
Popiół | 0.93 g | - | |
Sód | 52 mg | 2.3% DV | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 42.5 mg | 7.7% DV | 161% D |
Kwas foliowy | 24 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.4% DV | 71.18% D |
Witamina B12 | 1.58 ug | 66% DV | 1372% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.8% DV | 101% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.9 mg | 24% DV | 508% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.49 mg | 9.7% DV | 203% D |
Witamina B6 | 0.16 mg | 9.5% DV | 199% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 124 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.4 ug | 1.2% DV | 24.31% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 24 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 24 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.1 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 3.1 ug | 16% DV | 323% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 3.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.4 mg | 2.7% DV | 55.56% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 10 mg | 0.8% DV | 16.03% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.3% DV | 174% D |
Żelazo | 0.56 mg | 3.1% DV | 64.81% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 134% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.6% DV | 33.51% D |
Fosfor | 170 mg | 14% DV | 283% D |
Potas | 302 mg | 6.4% DV | 134% D |
Selen | 41.8 ug | 76% DV | 1583% D |
Sód | 52 mg | 2.3% DV | 47.1% D |
Cynk | 0.33 mg | 3% DV | 62.5% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.22 g | - | |
Arginina | 1.28 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.3 g | - | |
Cysteina | 0.22 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.21 g | - | |
Glicyna | 1.04 g | - | |
Histydyna | 0.47 g | - | |
Izoletyda | 0.93 g | - | |
Leucyna | 1.6 g | - | |
Lizyna | 1.81 g | - | |
Metionina | 0.59 g | - | |
Fenyloalanina | 0.81 g | - | |
Prolina | 0.76 g | - | |
Seryna | 0.81 g | - | |
Treonina | 0.95 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.68 g | - | |
Walina | 0.97 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.09 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.16 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.38 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.42 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.11 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.1 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.93 g | - | |
Betaina | 21.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 78.08 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central