Papaya, canned, heavy syrup, drained - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 206 kcal | - | |
Białko | 0.14 g | 0.3% DV | 2.72% D |
Tłuszcz | 0.55 g | 0.7% DV | |
Węglowodany | 55.83 g | 20% DV | |
Cukry | 52.2 g | - | |
Błonnik | 1.5 g | 5.4% DV | 52.01% D |
Woda | 43.33 g | - | |
Popiół | 0.15 g | - | |
Sód | 9 mg | 0.4% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.3% DV | 12.14% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 11.2% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.06 mg | 0.4% DV | 3.64% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.02 mg | 0.3% DV | 2.91% D |
Witamina B6 | 0.02 mg | 0.9% DV | 8.57% D |
Witamina C | 3.5 mg | 3.9% DV | 37.76% D |
Witamina K (filochinon) | 0.3 ug | 0.3% DV | 2.43% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 3 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 21 mg | 1.6% DV | 15.68% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.1% DV | 10.79% D |
Żelazo | 0.29 mg | 1.6% DV | 15.64% D |
Magnez | 6 mg | 1.4% DV | 13.87% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 4.22% D |
Fosfor | 6 mg | 0.5% DV | 4.66% D |
Potas | 67 mg | 1.4% DV | 13.84% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 7.06% D |
Sód | 9 mg | 0.4% DV | 3.8% D |
Cynk | 0.05 mg | 0.5% DV | 4.41% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.07 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.07 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.16 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.08 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.03 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 55.83 g | 20% DV | |
Fruktoza | 6.78 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 7.04 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 38.37 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central