Lasagna, Vegetable, frozen, baked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 139 kcal | - | |
Białko | 6.87 g | 14% DV | 198% D |
Tłuszcz | 6.04 g | 7.7% DV | |
Węglowodany | 14.18 g | 5.2% DV | |
Cukry | 2.54 g | - | |
Błonnik | 1.9 g | 6.8% DV | 97.64% D |
Woda | 71.24 g | - | |
Popiół | 1.66 g | - | |
Sód | 445 mg | 19% DV | |
Cholesterol | 14 mg | 4.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 12.3 mg | 2.2% DV | 32.18% D |
Kwas foliowy | 14 ug | - | - |
Witamina A | 647 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 9.8% DV | 140% D |
Witamina B12 | 0.59 ug | 25% DV | 354% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 205% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.81 mg | 5.1% DV | 72.84% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.2 mg | 3.9% DV | 56.69% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 6% DV | 86.33% D |
Witamina C | 1.1 mg | 1.2% DV | 17.59% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 17.8 ug | 15% DV | 213% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 90 ug | - | - |
Karoten, beta | 256 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 5 ug | - | - |
Folate, food | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy | 1 ug | 0.3% DV | 3.6% D |
Retinol | 42 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 68 ug | 7.6% DV | 109% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.46 mg | 3.1% DV | 44.12% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 150 mg | 12% DV | 166% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.1% DV | 117% D |
Żelazo | 0.55 mg | 3.1% DV | 43.96% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 71.94% D |
Mangan | 0.19 mg | 8.3% DV | 119% D |
Fosfor | 140 mg | 11% DV | 161% D |
Potas | 170 mg | 3.6% DV | 52.04% D |
Selen | 14.1 ug | 26% DV | 369% D |
Sód | 445 mg | 19% DV | 278% D |
Cynk | 0.87 mg | 7.9% DV | 114% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.21 g | - | |
Arginina | 0.19 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.42 g | - | |
Cysteina | 0.09 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.52 g | - | |
Glicyna | 0.16 g | - | |
Histydyna | 0.15 g | - | |
Izoletyda | 0.29 g | - | |
Leucyna | 0.52 g | - | |
Lizyna | 0.3 g | - | |
Metionina | 0.12 g | - | |
Fenyloalanina | 0.29 g | - | |
Prolina | 0.66 g | - | |
Seryna | 0.26 g | - | |
Treonina | 0.25 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.24 g | - | |
Walina | 0.34 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.16 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.15 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.63 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.13 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.1 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.11 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.4 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.38 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.6 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 21:5 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 14.18 g | 5.2% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.66 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 14 mg | 4.7% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 71.24 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central