Game meat, deer, loin, separable lean only, 1" steak, cooked, broiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 150 kcal | - | |
Białko | 30.2 g | 60% DV | 805% D |
Tłuszcz | 2.38 g | 3.1% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 67.07 g | - | |
Popiół | 1.25 g | - | |
Sód | 57 mg | 2.5% DV | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 113 mg | 21% DV | 274% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.28 mg | 23% DV | 311% D |
Witamina B12 | 1.83 ug | 76% DV | 1017% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.51 mg | 39% DV | 526% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 10.76 mg | 67% DV | 896% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.87 mg | 17% DV | 231% D |
Witamina B6 | 0.76 mg | 44% DV | 593% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.2 ug | 1% DV | 13.33% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.62 mg | 4.1% DV | 55.11% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 6.15% D |
Miedź | 0.23 mg | 25% DV | 336% D |
Żelazo | 4.09 mg | 23% DV | 303% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 95.24% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.3% DV | 16.81% D |
Fosfor | 277 mg | 22% DV | 295% D |
Potas | 398 mg | 8.5% DV | 113% D |
Selen | 13.3 ug | 24% DV | 322% D |
Sód | 57 mg | 2.5% DV | 33.04% D |
Cynk | 3.63 mg | 33% DV | 440% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.77 g | - | |
Arginina | 1.82 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.64 g | - | |
Cysteina | 0.28 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.31 g | - | |
Glicyna | 1.66 g | - | |
Histydyna | 0.91 g | - | |
Izoletyda | 1.3 g | - | |
Leucyna | 2.31 g | - | |
Lizyna | 2.47 g | - | |
Metionina | 0.71 g | - | |
Fenyloalanina | 1.15 g | - | |
Prolina | 1.33 g | - | |
Seryna | 1.05 g | - | |
Treonina | 1.15 g | - | |
Tryptofan | 0.27 g | - | |
Tyrozyna | 0.95 g | - | |
Walina | 1.48 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.09 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.48 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.09 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.53 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.65 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.25 g | - | |
Betaina | 14.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV | |
Hydroksyprolina | 0.44 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 67.07 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central