Beef, ground, unspecified fat content, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 240 kcal | - | |
Białko | 25.07 g | 50% DV | 418% D |
Tłuszcz | 14.53 g | 19% DV | |
Węglowodany | 0.62 g | 0.2% DV | |
Woda | 58.69 g | - | |
Popiół | 1.09 g | - | |
Sód | 85 mg | 3.7% DV | |
Cholesterol | 84 mg | 28% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 81 mg | 15% DV | 123% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 22 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.6% DV | 29.86% D |
Witamina B12 | 2.73 ug | 114% DV | 948% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 115% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.68 mg | 36% DV | 296% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.68 mg | 14% DV | 114% D |
Witamina B6 | 0.38 mg | 22% DV | 186% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 8 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 11.81% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 7 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 7 ug | 0.8% DV | 6.48% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 8.33% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.43 mg | 2.9% DV | 23.89% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 25 mg | 1.9% DV | 16.03% D |
Miedź | 0.08 mg | 9% DV | 75% D |
Fluor, F | 22.3 ug | - | - |
Żelazo | 2.67 mg | 15% DV | 124% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 43.65% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 4.35% D |
Fosfor | 213 mg | 17% DV | 142% D |
Potas | 353 mg | 7.5% DV | 62.59% D |
Selen | 20.5 ug | 37% DV | 311% D |
Sód | 85 mg | 3.7% DV | 30.8% D |
Cynk | 6.19 mg | 56% DV | 469% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.55 g | - | |
Arginina | 1.69 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.42 g | - | |
Cysteina | 0.25 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.08 g | - | |
Glicyna | 1.24 g | - | |
Histydyna | 0.92 g | - | |
Izoletyda | 1.17 g | - | |
Leucyna | 2.14 g | - | |
Lizyna | 2.37 g | - | |
Metionina | 0.68 g | - | |
Fenyloalanina | 1 g | - | |
Prolina | 1.12 g | - | |
Seryna | 1.02 g | - | |
Treonina | 1.18 g | - | |
Tryptofan | 0.28 g | - | |
Tyrozyna | 0.93 g | - | |
Walina | 1.25 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.34 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.61 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.16 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.42 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.16 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.77 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.53 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.62 g | 0.2% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.09 g | - | |
Betaina | 8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 84 mg | 28% DV | |
Hydroksyprolina | 0.4 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 58.69 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central