Beef, ground, 85% lean meat / 15% fat, crumbles, cooked, pan-browned - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 256 kcal | - | |
Białko | 27.73 g | 55% DV | 433% D |
Tłuszcz | 15.3 g | 20% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 55.9 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Sód | 89 mg | 3.9% DV | |
Cholesterol | 89 mg | 30% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 91.4 mg | 17% DV | 130% D |
Kwas foliowy | 10 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.7% DV | 28.65% D |
Witamina B12 | 2.8 ug | 117% DV | 911% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 115% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.32 mg | 39% DV | 308% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.81 mg | 16% DV | 126% D |
Witamina B6 | 0.43 mg | 25% DV | 197% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 11.07% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.6% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 6.25% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 22 mg | 1.7% DV | 13.22% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 80.73% D |
Fluor, F | 22.4 ug | - | - |
Żelazo | 2.93 mg | 16% DV | 127% D |
Magnez | 25 mg | 6% DV | 46.5% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 4.08% D |
Fosfor | 238 mg | 19% DV | 149% D |
Potas | 407 mg | 8.7% DV | 67.65% D |
Selen | 21.6 ug | 39% DV | 307% D |
Sód | 89 mg | 3.9% DV | 30.23% D |
Cynk | 6.62 mg | 60% DV | 470% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.74 g | - | |
Arginina | 1.8 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.5 g | - | |
Cysteina | 0.29 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.16 g | - | |
Glicyna | 1.88 g | - | |
Histydyna | 0.9 g | - | |
Izoletyda | 1.23 g | - | |
Leucyna | 2.16 g | - | |
Lizyna | 2.3 g | - | |
Metionina | 0.71 g | - | |
Fenyloalanina | 1.08 g | - | |
Prolina | 1.41 g | - | |
Seryna | 1.11 g | - | |
Treonina | 1.07 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.85 g | - | |
Walina | 1.36 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.4 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.13 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.16 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.42 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.18 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.97 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.57 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.15 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.56 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Betaina | 12 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 89 mg | 30% DV | |
Hydroksyprolina | 0.4 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 55.9 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central