Beef, chuck, under blade center steak, boneless, Denver Cut, separable lean and fat, trimmed to 0" fat, all grades, cooked, grilled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 227 kcal | - | |
Białko | 26.18 g | 52% DV | 461% D |
Tłuszcz | 13.54 g | 17% DV | |
Węglowodany | 0.21 g | 0.1% DV | |
Woda | 59.08 g | - | |
Popiół | 0.99 g | - | |
Sód | 73 mg | 3.2% DV | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 90 mg | 16% DV | 144% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 23 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.4% DV | 65.35% D |
Witamina B12 | 3.68 ug | 153% DV | 1351% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 19% DV | 165% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.59 mg | 22% DV | 198% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.91 mg | 18% DV | 160% D |
Witamina B6 | 0.41 mg | 24% DV | 214% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 5 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 11.75% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 7 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 7 ug | 0.8% DV | 6.85% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 4.41% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.08 mg | 0.5% DV | 4.7% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 8.81% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 106% D |
Żelazo | 3.26 mg | 18% DV | 160% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 48.25% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 6.13% D |
Fosfor | 202 mg | 16% DV | 142% D |
Potas | 310 mg | 6.6% DV | 58.11% D |
Selen | 29.9 ug | 54% DV | 479% D |
Sód | 73 mg | 3.2% DV | 27.96% D |
Cynk | 9.85 mg | 90% DV | 789% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.49 g | - | |
Arginina | 1.72 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.35 g | - | |
Cysteina | 0.28 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.14 g | - | |
Glicyna | 1.19 g | - | |
Histydyna | 0.85 g | - | |
Izoletyda | 1.11 g | - | |
Leucyna | 2.11 g | - | |
Lizyna | 2.29 g | - | |
Metionina | 0.74 g | - | |
Fenyloalanina | 1 g | - | |
Prolina | 1.08 g | - | |
Seryna | 1.01 g | - | |
Treonina | 1.15 g | - | |
Tryptofan | 0.3 g | - | |
Tyrozyna | 0.9 g | - | |
Walina | 1.18 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.67 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.62 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 18:1-11 t (18:1t n-7) | 0.56 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.13 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 5.27 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.18 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.38 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.08 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.04 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.45 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.45 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.87 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.21 g | 0.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.99 g | - | |
Betaina | 20.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV | |
Hydroksyprolina | 0.18 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 59.08 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central