Beef, chuck for stew, separable lean and fat, all grades, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 191 kcal | - | |
Białko | 32.41 g | 65% DV | 679% D |
Tłuszcz | 6.82 g | 8.7% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 60.08 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 99 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 103 mg | 19% DV | 195% D |
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.3% DV | 65.45% D |
Witamina B12 | 2.73 ug | 114% DV | 1191% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 201% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.12 mg | 26% DV | 269% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.71 mg | 14% DV | 149% D |
Witamina B6 | 0.51 mg | 30% DV | 315% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 5 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 13.96% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 2.33% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 5.24% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.11 mg | 0.7% DV | 7.68% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 16 mg | 1.2% DV | 12.89% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 140% D |
Żelazo | 2.96 mg | 16% DV | 172% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 57.34% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 7.74% D |
Fosfor | 228 mg | 18% DV | 191% D |
Potas | 319 mg | 6.8% DV | 71.07% D |
Selen | 34.6 ug | 63% DV | 659% D |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | 30.5% D |
Cynk | 8.32 mg | 76% DV | 792% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.87 g | - | |
Arginina | 2.18 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.98 g | - | |
Cysteina | 0.35 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.28 g | - | |
Glicyna | 1.44 g | - | |
Histydyna | 1.07 g | - | |
Izoletyda | 1.42 g | - | |
Leucyna | 2.68 g | - | |
Lizyna | 2.92 g | - | |
Metionina | 0.95 g | - | |
Fenyloalanina | 1.26 g | - | |
Prolina | 1.33 g | - | |
Seryna | 1.27 g | - | |
Treonina | 1.47 g | - | |
Tryptofan | 0.37 g | - | |
Tyrozyna | 1.15 g | - | |
Walina | 1.5 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.37 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.34 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 18:1-11 t (18:1t n-7) | 0.26 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.15 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.8 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.08 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.17 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.55 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.99 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.24 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.35 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.26 g | - | |
Betaina | 14.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 99 mg | 33% DV | |
Hydroksyprolina | 0.16 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 60.08 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central