Beef, ground, 95% lean meat / 5% fat, loaf, cooked, baked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 174 kcal | - | |
Białko | 27.31 g | 55% DV | 628% D |
Tłuszcz | 6.37 g | 8.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 64.76 g | - | |
Popiół | 0.94 g | - | |
Sód | 58 mg | 2.5% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 88.7 mg | 16% DV | 185% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.8% DV | 32.57% D |
Witamina B12 | 2.49 ug | 104% DV | 1193% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 151% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.53 mg | 35% DV | 397% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.65 mg | 13% DV | 150% D |
Witamina B6 | 0.36 mg | 21% DV | 241% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.3 ug | 1.1% DV | 12.45% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 3.83% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 9.2% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 8 mg | 0.6% DV | 7.07% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.8% DV | 101% D |
Żelazo | 3.05 mg | 17% DV | 195% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 60.21% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 5% D |
Fosfor | 199 mg | 16% DV | 183% D |
Potas | 315 mg | 6.7% DV | 77.04% D |
Selen | 22.3 ug | 41% DV | 466% D |
Sód | 58 mg | 2.5% DV | 28.99% D |
Cynk | 6.86 mg | 62% DV | 717% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.71 g | - | |
Arginina | 1.78 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.46 g | - | |
Cysteina | 0.28 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.09 g | - | |
Glicyna | 1.85 g | - | |
Histydyna | 0.89 g | - | |
Izoletyda | 1.21 g | - | |
Leucyna | 2.13 g | - | |
Lizyna | 2.26 g | - | |
Metionina | 0.7 g | - | |
Fenyloalanina | 1.07 g | - | |
Prolina | 1.39 g | - | |
Seryna | 1.09 g | - | |
Treonina | 1.06 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.84 g | - | |
Walina | 1.34 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.18 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.36 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.17 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.41 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.89 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.17 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.94 g | - | |
Betaina | 7.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 64.76 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central