Beef, ground, 97% lean meat / 3% fat, loaf, cooked, baked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 154 kcal | - | |
Białko | 27.58 g | 55% DV | 716% D |
Tłuszcz | 4.06 g | 5.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 66.43 g | - | |
Popiół | 0.95 g | - | |
Sód | 56 mg | 2.4% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 90 mg | 16% DV | 213% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.7% DV | 34.63% D |
Witamina B12 | 2.49 ug | 104% DV | 1347% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 171% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.65 mg | 35% DV | 458% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.67 mg | 13% DV | 173% D |
Witamina B6 | 0.36 mg | 21% DV | 275% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.5 ug | 1.3% DV | 16.23% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 4.33% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 10.39% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 5.99% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.8% DV | 114% D |
Żelazo | 3.11 mg | 17% DV | 224% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 68.03% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 6.21% D |
Fosfor | 202 mg | 16% DV | 210% D |
Potas | 321 mg | 6.8% DV | 88.7% D |
Selen | 22.5 ug | 41% DV | 531% D |
Sód | 56 mg | 2.4% DV | 31.62% D |
Cynk | 6.94 mg | 63% DV | 819% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.73 g | - | |
Arginina | 1.79 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.48 g | - | |
Cysteina | 0.28 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.13 g | - | |
Glicyna | 1.87 g | - | |
Histydyna | 0.9 g | - | |
Izoletyda | 1.22 g | - | |
Leucyna | 2.15 g | - | |
Lizyna | 2.28 g | - | |
Metionina | 0.71 g | - | |
Fenyloalanina | 1.08 g | - | |
Prolina | 1.41 g | - | |
Seryna | 1.1 g | - | |
Treonina | 1.07 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.85 g | - | |
Walina | 1.35 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.14 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.37 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.09 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.93 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.62 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.09 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.95 g | - | |
Betaina | 7.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 66.43 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central