Beef, ground, 93% lean meat / 7% fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 152 kcal | - | |
Białko | 20.85 g | 42% DV | 549% D |
Tłuszcz | 7 g | 9% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 71.72 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 63 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 69 mg | 13% DV | 165% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.4% DV | 44.96% D |
Witamina B12 | 2.23 ug | 93% DV | 1223% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 153% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.33 mg | 33% DV | 438% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.63 mg | 13% DV | 166% D |
Witamina B6 | 0.38 mg | 23% DV | 296% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.5 ug | 0.4% DV | 5.48% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 5.85% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 6.58% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.17 mg | 1.1% DV | 14.91% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 10 mg | 0.8% DV | 10.12% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.3% DV | 110% D |
Żelazo | 2.33 mg | 13% DV | 170% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 65.79% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 5.72% D |
Fosfor | 192 mg | 15% DV | 202% D |
Potas | 336 mg | 7.1% DV | 94.06% D |
Selen | 17.1 ug | 31% DV | 409% D |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | 37.76% D |
Cynk | 4.97 mg | 45% DV | 594% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.31 g | - | |
Arginina | 1.36 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.88 g | - | |
Cysteina | 0.22 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.13 g | - | |
Glicyna | 1.42 g | - | |
Histydyna | 0.68 g | - | |
Izoletyda | 0.92 g | - | |
Leucyna | 1.63 g | - | |
Lizyna | 1.73 g | - | |
Metionina | 0.54 g | - | |
Fenyloalanina | 0.81 g | - | |
Prolina | 1.06 g | - | |
Seryna | 0.84 g | - | |
Treonina | 0.81 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.64 g | - | |
Walina | 1.03 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.22 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.68 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.19 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.56 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.01 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.23 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.35 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Betaina | 7.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 63 mg | 21% DV | |
Hydroksyprolina | 0.27 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 71.72 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central