PIZZA HUT 14" Super Supreme Pizza, Hand-Tossed Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 248 kcal | - | |
Białko | 11.34 g | 23% DV | 183% D |
Tłuszcz | 10.95 g | 14% DV | |
Węglowodany | 26.01 g | 9.5% DV | |
Skrobia | 20.32 g | - | |
Cukry | 3.04 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 66.24% D |
Woda | 49.15 g | - | |
Popiół | 2.53 g | - | |
Sód | 658 mg | 29% DV | |
Cholesterol | 28 mg | 9.3% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 83 ug | - | - |
Witamina A | 156 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.37 mg | 31% DV | 247% D |
Witamina B12 | 0.84 ug | 35% DV | 282% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 180% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.38 mg | 15% DV | 120% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.42 mg | 8.4% DV | 68.06% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.8% DV | 46.49% D |
Witamina C | 0.6 mg | 0.7% DV | 5.38% D |
Witamina K (filochinon) | 8.1 ug | 6.8% DV | 54.44% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 24 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 59 ug | - | - |
Kwas foliowy | 35 ug | 8.8% DV | 70.56% D |
Retinol | 29 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.04 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.29 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.9 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.02 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 32 ug | 3.6% DV | 28.67% D |
Witamina E | 0.66 mg | 4.4% DV | 35.48% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 104 mg | 8% DV | 64.52% D |
Miedź | 0.15 mg | 17% DV | 134% D |
Żelazo | 1.53 mg | 8.5% DV | 68.55% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 44.16% D |
Mangan | 0.29 mg | 12% DV | 99.93% D |
Fosfor | 183 mg | 15% DV | 118% D |
Potas | 208 mg | 4.4% DV | 35.69% D |
Selen | 14.5 ug | 26% DV | 213% D |
Sód | 658 mg | 29% DV | 231% D |
Cynk | 1.15 mg | 10% DV | 84.31% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.49 g | - | |
Arginina | 0.53 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.05 g | - | |
Cysteina | 0.13 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.92 g | - | |
Glicyna | 0.44 g | - | |
Histydyna | 0.33 g | - | |
Izoletyda | 0.53 g | - | |
Leucyna | 0.98 g | - | |
Lizyna | 0.71 g | - | |
Metionina | 0.2 g | - | |
Fenyloalanina | 0.57 g | - | |
Prolina | 1.02 g | - | |
Seryna | 0.59 g | - | |
Treonina | 0.5 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.38 g | - | |
Walina | 0.62 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.17 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.63 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.48 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.08 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.1 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.44 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.37 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.08 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.22 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 26.01 g | 9.5% DV | |
Fruktoza | 1.03 g | - | |
Galaktoza | 0.09 g | - | |
Glukoza | 0.67 g | - | |
Laktoza | 0.14 g | - | |
Maltoza | 1.12 g | - | |
Skrobia | 20.32 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.53 g | - | |
Cholesterol | 28 mg | 9.3% DV | |
Woda | 49.15 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central