Beef, ground, 75% lean meat / 25% fat, loaf, cooked, baked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 254 kcal | - | |
Białko | 24.56 g | 49% DV | 387% D |
Tłuszcz | 16.5 g | 21% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 57.5 g | - | |
Popiół | 0.89 g | - | |
Sód | 70 mg | 3% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 76.2 mg | 14% DV | 109% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.9% DV | 30.84% D |
Witamina B12 | 2.49 ug | 104% DV | 817% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 104% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.33 mg | 27% DV | 213% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.54 mg | 11% DV | 85.2% D |
Witamina B6 | 0.32 mg | 19% DV | 148% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.1 ug | 1.8% DV | 13.78% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.62% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 6.3% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 28 mg | 2.2% DV | 16.96% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.8% DV | 69.12% D |
Żelazo | 2.43 mg | 14% DV | 106% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 33.75% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 3.08% D |
Fosfor | 172 mg | 14% DV | 108% D |
Potas | 256 mg | 5.4% DV | 42.89% D |
Selen | 19.7 ug | 36% DV | 282% D |
Sód | 70 mg | 3% DV | 23.96% D |
Cynk | 6.04 mg | 55% DV | 432% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.54 g | - | |
Arginina | 1.6 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.21 g | - | |
Cysteina | 0.25 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.68 g | - | |
Glicyna | 1.67 g | - | |
Histydyna | 0.8 g | - | |
Izoletyda | 1.09 g | - | |
Leucyna | 1.91 g | - | |
Lizyna | 2.03 g | - | |
Metionina | 0.63 g | - | |
Fenyloalanina | 0.96 g | - | |
Prolina | 1.25 g | - | |
Seryna | 0.98 g | - | |
Treonina | 0.95 g | - | |
Tryptofan | 0.13 g | - | |
Tyrozyna | 0.76 g | - | |
Walina | 1.21 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.41 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.9 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.15 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.41 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.68 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.03 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.56 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.97 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.89 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 57.5 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central