Beef, ground, 80% lean meat / 20% fat, loaf, cooked, baked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 254 kcal | - | |
Białko | 25.25 g | 51% DV | 398% D |
Tłuszcz | 16.17 g | 21% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 57.7 g | - | |
Popiół | 0.9 g | - | |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 80.9 mg | 15% DV | 116% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.7% DV | 28.87% D |
Witamina B12 | 2.49 ug | 104% DV | 817% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 104% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.63 mg | 29% DV | 228% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.57 mg | 11% DV | 89.61% D |
Witamina B6 | 0.33 mg | 19% DV | 152% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.5 ug | 1.3% DV | 9.84% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.62% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 6.3% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 23 mg | 1.8% DV | 13.93% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.8% DV | 69.12% D |
Żelazo | 2.58 mg | 14% DV | 113% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 35.62% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 3.08% D |
Fosfor | 179 mg | 14% DV | 113% D |
Potas | 271 mg | 5.8% DV | 45.4% D |
Selen | 20.3 ug | 37% DV | 291% D |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | 22.94% D |
Cynk | 6.24 mg | 57% DV | 447% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.58 g | - | |
Arginina | 1.64 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.27 g | - | |
Cysteina | 0.26 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.78 g | - | |
Glicyna | 1.71 g | - | |
Histydyna | 0.82 g | - | |
Izoletyda | 1.12 g | - | |
Leucyna | 1.97 g | - | |
Lizyna | 2.09 g | - | |
Metionina | 0.65 g | - | |
Fenyloalanina | 0.98 g | - | |
Prolina | 1.29 g | - | |
Seryna | 1.01 g | - | |
Treonina | 0.98 g | - | |
Tryptofan | 0.13 g | - | |
Tyrozyna | 0.78 g | - | |
Walina | 1.24 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.4 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.1 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.16 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.43 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.5 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.97 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.57 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.15 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.77 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.9 g | - | |
Betaina | 8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 57.7 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central