Yogurt, Greek, nonfat, strawberry, DANNON OIKOS - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
84 kcal | - | - |
Białko
|
8.03 g | 16% DV | 382% D |
Tłuszcz
|
0.22 g | 0.3% DV | - |
Węglowodany
|
12.53 g | 4.6% DV | - |
Cukry
|
11.63 g | - | - |
Błonnik
|
0.4 g | 1.4% DV | 34.01% D |
Woda
|
78.63 g | - | - |
Popiół
|
0.59 g | - | - |
Sód
|
33 mg | 1.4% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.03 mg | 2.8% DV | 65.48% D |
Witamina B12
|
0.59 ug | 25% DV | 585% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.22 mg | 17% DV | 397% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.22 mg | 1.4% DV | 32.74% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.39 mg | 7.7% DV | 183% D |
Witamina B6
|
0.05 mg | 3% DV | 71.43% D |
Witamina C
|
0.2 mg | 0.2% DV | 5.29% D |
Witamina D
|
40 iu | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Folate, food
|
20 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
20 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
1 ug | 5% DV | 119% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
1 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
94 mg | 7.2% DV | 172% D |
Miedź
|
0.02 mg | 1.9% DV | 44.97% D |
Żelazo
|
0.06 mg | 0.3% DV | 7.94% D |
Magnez
|
11 mg | 2.6% DV | 62.36% D |
Mangan
|
0.03 mg | 1.3% DV | 30.02% D |
Fosfor
|
114 mg | 9.1% DV | 217% D |
Potas
|
145 mg | 3.1% DV | 73.45% D |
Selen
|
8.9 ug | 16% DV | 385% D |
Sód
|
33 mg | 1.4% DV | 34.16% D |
Cynk
|
0.45 mg | 4.1% DV | 97.4% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.02 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.02 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.02 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -