Beef, ground, 70% lean meat / 30% fat, loaf, cooked, baked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 241 kcal | - | |
Białko | 23.87 g | 48% DV | 396% D |
Tłuszcz | 15.37 g | 20% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 58.37 g | - | |
Popiół | 0.88 g | - | |
Sód | 73 mg | 3.2% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 73.2 mg | 13% DV | 110% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.3% DV | 35.27% D |
Witamina B12 | 2.49 ug | 104% DV | 861% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 109% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.03 mg | 25% DV | 209% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.51 mg | 10% DV | 84.98% D |
Witamina B6 | 0.31 mg | 18% DV | 152% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.9 ug | 2.4% DV | 20.06% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.77% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 6.64% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 33 mg | 2.5% DV | 21.07% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.8% DV | 72.84% D |
Żelazo | 2.27 mg | 13% DV | 105% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 33.59% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 3.25% D |
Fosfor | 166 mg | 13% DV | 110% D |
Potas | 241 mg | 5.1% DV | 42.55% D |
Selen | 19.1 ug | 35% DV | 288% D |
Sód | 73 mg | 3.2% DV | 26.34% D |
Cynk | 5.84 mg | 53% DV | 441% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.49 g | - | |
Arginina | 1.55 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.15 g | - | |
Cysteina | 0.25 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.58 g | - | |
Glicyna | 1.62 g | - | |
Histydyna | 0.78 g | - | |
Izoletyda | 1.06 g | - | |
Leucyna | 1.86 g | - | |
Lizyna | 1.98 g | - | |
Metionina | 0.61 g | - | |
Fenyloalanina | 0.93 g | - | |
Prolina | 1.22 g | - | |
Seryna | 0.96 g | - | |
Treonina | 0.92 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.73 g | - | |
Walina | 1.17 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.98 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.34 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.61 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.05 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.94 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.48 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.17 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.88 g | - | |
Betaina | 9.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 58.37 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central