Pepperidge Farm, Goldfish, Baked Snack Crackers, Original - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 467 kcal | - | |
Białko | 9.42 g | 19% DV | 80.69% D |
Tłuszcz | 18.42 g | 24% DV | |
Węglowodany | 65.81 g | 24% DV | |
Skrobia | 59.37 g | - | |
Cukry | 1.03 g | - | |
Błonnik | 2.4 g | 8.6% DV | 36.71% D |
Woda | 3.47 g | - | |
Popiół | 2.87 g | - | |
Sód | 947 mg | 41% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.83 mg | 69% DV | 297% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.51 mg | 39% DV | 167% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.64 mg | 42% DV | 178% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.7 mg | 14% DV | 59.53% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.5% DV | 15.12% D |
Witamina K (filochinon) | 27.7 ug | 23% DV | 98.86% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 153 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 153 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.17 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.1 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 5.85 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.1 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.83 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 3.68 mg | 25% DV | 105% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 74 mg | 5.7% DV | 24.38% D |
Miedź | 0.13 mg | 14% DV | 60.43% D |
Żelazo | 4.73 mg | 26% DV | 113% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 23.45% D |
Mangan | 0.53 mg | 23% DV | 98.13% D |
Fosfor | 156 mg | 12% DV | 53.45% D |
Potas | 169 mg | 3.6% DV | 15.4% D |
Selen | 4 ug | 7.3% DV | 31.15% D |
Sód | 947 mg | 41% DV | 176% D |
Cynk | 0.97 mg | 8.8% DV | 37.77% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.44 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.42 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.88 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.86 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.2 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 10.7 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 10.68 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.11 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.03 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.84 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.37 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 65.81 g | 24% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 1.03 g | - | |
Skrobia | 59.37 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central