Ser neufchatel - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 253 kcal | - | |
Białko | 9.15 g | 18% DV | 145% D |
Tłuszcz | 22.78 g | 29% DV | |
Węglowodany | 3.59 g | 1.3% DV | |
Skrobia | 0.5 g | - | |
Cukry | 3.19 g | - | |
Woda | 63.11 g | - | |
Popiół | 1.37 g | - | |
Sód | 334 mg | 15% DV | |
Cholesterol | 74 mg | 25% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 14 ug | - | - |
Witamina A | 841 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.8% DV | 14.49% D |
Witamina B12 | 0.3 ug | 13% DV | 98.81% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 mg | 12% DV | 94.25% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.21 mg | 1.3% DV | 10.38% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.58 mg | 12% DV | 90.91% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.4% DV | 19.07% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 11.2% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 27 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 239 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 241 ug | 27% DV | 212% D |
Witamina E | 0.4 mg | 2.7% DV | 21.08% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 9.3 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 117 mg | 9% DV | 71.15% D |
Miedź | 0.03 mg | 3% DV | 23.72% D |
Żelazo | 0.13 mg | 0.7% DV | 5.71% D |
Magnez | 10 mg | 2.4% DV | 18.82% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 3.78% D |
Fosfor | 138 mg | 11% DV | 87.27% D |
Potas | 152 mg | 3.2% DV | 25.57% D |
Selen | 3 ug | 5.5% DV | 43.12% D |
Sód | 334 mg | 15% DV | 115% D |
Cynk | 0.82 mg | 7.5% DV | 58.93% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.28 g | - | |
Arginina | 0.36 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.79 g | - | |
Cysteina | 0.06 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.01 g | - | |
Glicyna | 0.22 g | - | |
Histydyna | 0.27 g | - | |
Izoletyda | 0.5 g | - | |
Leucyna | 1.01 g | - | |
Lizyna | 0.88 g | - | |
Metionina | 0.29 g | - | |
Fenyloalanina | 0.45 g | - | |
Prolina | 1.03 g | - | |
Seryna | 0.58 g | - | |
Treonina | 0.36 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.47 g | - | |
Walina | 0.61 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.12 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.12 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.7 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.33 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.61 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.55 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.21 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.24 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.61 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.63 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.21 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.56 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.16 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.3 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.59 g | 1.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 3.19 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.5 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.37 g | - | |
Cholesterol | 74 mg | 25% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Woda | 63.11 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central