Ostrich, ground, cooked, pan-broiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 175 kcal | - | |
Białko | 26.15 g | 52% DV | 598% D |
Tłuszcz | 7.07 g | 9.1% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 67.12 g | - | |
Popiół | 0.83 g | - | |
Sód | 80 mg | 3.5% DV | |
Cholesterol | 83 mg | 28% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65.7 mg | 12% DV | 137% D |
Kwas foliowy | 14 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 18% DV | 203% D |
Witamina B12 | 5.74 ug | 239% DV | 2733% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.27 mg | 21% DV | 236% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.56 mg | 41% DV | 468% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.21 mg | 24% DV | 277% D |
Witamina B6 | 0.5 mg | 29% DV | 337% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 4 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.5 ug | 2.9% DV | 33.33% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 5.71% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.24 mg | 1.6% DV | 18.29% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 8 mg | 0.6% DV | 7.03% D |
Miedź | 0.14 mg | 15% DV | 173% D |
Żelazo | 3.43 mg | 19% DV | 218% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 62.59% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 8.45% D |
Fosfor | 224 mg | 18% DV | 205% D |
Potas | 323 mg | 6.9% DV | 78.54% D |
Selen | 33.5 ug | 61% DV | 696% D |
Sód | 80 mg | 3.5% DV | 39.75% D |
Cynk | 4.33 mg | 39% DV | 450% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.68 g | - | |
Arginina | 1.79 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.45 g | - | |
Cysteina | 0.27 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.01 g | - | |
Glicyna | 1.75 g | - | |
Histydyna | 0.66 g | - | |
Izoletyda | 1.24 g | - | |
Leucyna | 2.13 g | - | |
Lizyna | 2.31 g | - | |
Metionina | 0.73 g | - | |
Fenyloalanina | 1.08 g | - | |
Prolina | 1.36 g | - | |
Seryna | 1.05 g | - | |
Treonina | 1.15 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.85 g | - | |
Walina | 1.29 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.63 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.78 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.34 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.39 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.34 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.83 g | - | |
Betaina | 9.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 83 mg | 28% DV | |
Hydroksyprolina | 0.47 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 67.12 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central