BURGER KING, Hamburger - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 261 kcal | - | |
Białko | 14.85 g | 30% DV | 228% D |
Tłuszcz | 10.55 g | 14% DV | |
Węglowodany | 26.76 g | 9.7% DV | |
Cukry | 5.6 g | - | |
Błonnik | 1 g | 3.6% DV | 27.37% D |
Woda | 45.97 g | - | |
Popiół | 1.87 g | - | |
Sód | 461 mg | 20% DV | |
Cholesterol | 35 mg | 12% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 89 ug | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.33 mg | 28% DV | 213% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 17% DV | 134% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.95 mg | 25% DV | 189% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.22 mg | 4.4% DV | 34.02% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.9% DV | 45.53% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 1.7% D |
Witamina K (filochinon) | 5.5 ug | 4.6% DV | 35.12% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 27 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 64 ug | - | - |
Kwas foliowy | 37 ug | 9.3% DV | 70.88% D |
Tokoferol delta | 0.07 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 0.04 mg | 0.3% DV | 2.04% D |
Minerały ❯
Wapń | 76 mg | 5.8% DV | 44.8% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 103% D |
Żelazo | 2.87 mg | 16% DV | 122% D |
Magnez | 25 mg | 6% DV | 45.61% D |
Mangan | 0.33 mg | 14% DV | 109% D |
Fosfor | 126 mg | 10% DV | 77.24% D |
Potas | 217 mg | 4.6% DV | 35.38% D |
Selen | 24.9 ug | 45% DV | 347% D |
Sód | 461 mg | 20% DV | 154% D |
Cynk | 2.38 mg | 22% DV | 166% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.11 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.11 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.08 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.97 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.75 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.38 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.11 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.24 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.05 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.33 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.28 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.25 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.37 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 26.76 g | 9.7% DV | |
Fruktoza | 2.73 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 2.27 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.6 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.87 g | - | |
Cholesterol | 35 mg | 12% DV | |
Woda | 45.97 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central