Beef, ground, patties, frozen, cooked, broiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 295 kcal | - | |
Białko | 23.05 g | 46% DV | 313% D |
Tłuszcz | 21.83 g | 28% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 53.91 g | - | |
Popiół | 0.9 g | - | |
Sód | 77 mg | 3.3% DV | |
Cholesterol | 84 mg | 28% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 74.6 mg | 14% DV | 91.96% D |
Kwas foliowy | 21 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.5% DV | 16.95% D |
Witamina B12 | 2.65 ug | 110% DV | 749% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 91.79% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.31 mg | 33% DV | 225% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.55 mg | 11% DV | 73.9% D |
Witamina B6 | 0.44 mg | 26% DV | 173% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 8 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.3 ug | 1.9% DV | 12.99% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 6.78% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 11 mg | 0.8% DV | 5.74% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.6% DV | 58% D |
Żelazo | 2.42 mg | 13% DV | 91.15% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 30.67% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 6.48% D |
Fosfor | 174 mg | 14% DV | 94.37% D |
Potas | 305 mg | 6.5% DV | 44% D |
Selen | 21.5 ug | 39% DV | 265% D |
Sód | 77 mg | 3.3% DV | 22.7% D |
Cynk | 4.84 mg | 44% DV | 298% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.59 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.34 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.45 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7.26 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.26 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.69 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.94 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.11 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.78 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.18 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.69 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.2 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.26 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.9 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 84 mg | 28% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 53.91 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central