Beef, ground, 75% lean meat / 25% fat, patty, cooked, broiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 279 kcal | - | |
Białko | 25.56 g | 51% DV | 366% D |
Tłuszcz | 18.87 g | 24% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 55.28 g | - | |
Popiół | 0.98 g | - | |
Sód | 78 mg | 3.4% DV | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 79.3 mg | 14% DV | 103% D |
Kwas foliowy | 11 ug | - | - |
Witamina A | 9 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.1% DV | 29.27% D |
Witamina B12 | 2.81 ug | 117% DV | 839% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 97.05% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.82 mg | 30% DV | 216% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.66 mg | 13% DV | 94.34% D |
Witamina B6 | 0.35 mg | 21% DV | 148% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.2 ug | 1.8% DV | 13.14% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 11 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 11 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.39% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 5.73% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 30 mg | 2.3% DV | 16.54% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.3% DV | 59.74% D |
Żelazo | 2.37 mg | 13% DV | 94.38% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 34.14% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 3.12% D |
Fosfor | 189 mg | 15% DV | 108% D |
Potas | 289 mg | 6.1% DV | 44.08% D |
Selen | 21.5 ug | 39% DV | 280% D |
Sód | 78 mg | 3.4% DV | 24.31% D |
Cynk | 6.19 mg | 56% DV | 403% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.6 g | - | |
Arginina | 1.66 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.3 g | - | |
Cysteina | 0.26 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.83 g | - | |
Glicyna | 1.73 g | - | |
Histydyna | 0.83 g | - | |
Izoletyda | 1.13 g | - | |
Leucyna | 1.99 g | - | |
Lizyna | 2.12 g | - | |
Metionina | 0.66 g | - | |
Fenyloalanina | 1 g | - | |
Prolina | 1.3 g | - | |
Seryna | 1.02 g | - | |
Treonina | 0.99 g | - | |
Tryptofan | 0.13 g | - | |
Tyrozyna | 0.79 g | - | |
Walina | 1.26 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.41 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.33 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.21 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.55 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.08 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.09 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.14 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.7 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.18 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.97 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.98 g | - | |
Betaina | 9.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 88 mg | 29% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 55.28 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central