Beef, chuck, under blade pot roast, boneless, separable lean only, trimmed to 0" fat, all grades, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 216 kcal | - | |
Białko | 30.54 g | 61% DV | 566% D |
Tłuszcz | 10.46 g | 13% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 58.22 g | - | |
Popiół | 1.39 g | - | |
Sód | 65 mg | 2.8% DV | |
Cholesterol | 104 mg | 35% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 97 mg | 18% DV | 163% D |
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.8% DV | 54.01% D |
Witamina B12 | 3.39 ug | 141% DV | 1308% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 176% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.87 mg | 24% DV | 224% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.76 mg | 15% DV | 141% D |
Witamina B6 | 0.32 mg | 19% DV | 173% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 5 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 12.35% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 2.06% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 4.63% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.08 mg | 0.5% DV | 4.94% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 9.97% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 104% D |
Żelazo | 3.19 mg | 18% DV | 164% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 48.5% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 6.44% D |
Fosfor | 206 mg | 16% DV | 153% D |
Potas | 306 mg | 6.5% DV | 60.28% D |
Selen | 35.5 ug | 65% DV | 598% D |
Sód | 65 mg | 2.8% DV | 26.17% D |
Cynk | 11.32 mg | 103% DV | 953% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.77 g | - | |
Arginina | 2.05 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.81 g | - | |
Cysteina | 0.33 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.97 g | - | |
Glicyna | 1.36 g | - | |
Histydyna | 1.01 g | - | |
Izoletyda | 1.34 g | - | |
Leucyna | 2.53 g | - | |
Lizyna | 2.75 g | - | |
Metionina | 0.89 g | - | |
Fenyloalanina | 1.19 g | - | |
Prolina | 1.26 g | - | |
Seryna | 1.2 g | - | |
Treonina | 1.38 g | - | |
Tryptofan | 0.35 g | - | |
Tyrozyna | 1.08 g | - | |
Walina | 1.41 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.43 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.4 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 18:1-11 t (18:1t n-7) | 0.3 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.55 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.12 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.25 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.26 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.36 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.34 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.43 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.39 g | - | |
Betaina | 11.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 104 mg | 35% DV | |
Hydroksyprolina | 0.15 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 58.22 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central