Beef, chuck, under blade pot roast, boneless, separable lean only, trimmed to 0" fat, all grades, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 216 kcal -
Białko 30.54 g 61% DV 566% D
Tłuszcz 10.46 g 13% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 58.22 g -
Popiół 1.39 g -
Sód 65 mg 2.8% DV
Cholesterol 104 mg 35% DV

Witaminy

Cholina 97 mg 18% DV 163% D
Kwas foliowy 8 ug - -
Witamina A 6 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 5.8% DV 54.01% D
Witamina B12 3.39 ug 141% DV 1308% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.25 mg 19% DV 176% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.87 mg 24% DV 224% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.76 mg 15% DV 141% D
Witamina B6 0.32 mg 19% DV 173% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 5 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.6 ug 1.3% DV 12.35% D

Minerały

Wapń 14 mg 1.1% DV 9.97% D
Miedź 0.1 mg 11% DV 104% D
Żelazo 3.19 mg 18% DV 164% D
Magnez 22 mg 5.2% DV 48.5% D
Mangan 0.02 mg 0.7% DV 6.44% D
Fosfor 206 mg 16% DV 153% D
Potas 306 mg 6.5% DV 60.28% D
Selen 35.5 ug 65% DV 598% D
Sód 65 mg 2.8% DV 26.17% D
Cynk 11.32 mg 103% DV 953% D
Alanina 1.77 g -
Arginina 2.05 g -
Kwas asparaginowy 2.81 g -
Cysteina 0.33 g -
Kwas glutaminowy 4.97 g -
Glicyna 1.36 g -
Histydyna 1.01 g -
Izoletyda 1.34 g -
Leucyna 2.53 g -
Lizyna 2.75 g -
Metionina 0.89 g -
Fenyloalanina 1.19 g -
Prolina 1.26 g -
Seryna 1.2 g -
Treonina 1.38 g -
Tryptofan 0.35 g -
Tyrozyna 1.08 g -
Walina 1.41 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.39 g -
Betaina 11.4 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 104 mg 35% DV
Hydroksyprolina 0.15 g -
Teobromina 0 mg -
Woda 58.22 g -

Źródła