Bread, naan, plain, commercially prepared, refrigerated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 291 kcal | - | |
Białko | 9.62 g | 19% DV | 132% D |
Tłuszcz | 5.65 g | 7.2% DV | |
Węglowodany | 50.43 g | 18% DV | |
Skrobia | 42.75 g | - | |
Cukry | 3.55 g | - | |
Błonnik | 2.2 g | 7.9% DV | 54% D |
Woda | 32.6 g | - | |
Popiół | 1.69 g | - | |
Sód | 465 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.78 mg | 65% DV | 447% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.51 mg | 39% DV | 270% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.84 mg | 37% DV | 251% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.45 mg | 8.9% DV | 61.17% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.6% DV | 38.41% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 102 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 102 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.13 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.42 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.41 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.11 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.69 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.12 mg | - | - |
Witamina E | 0.79 mg | 5.3% DV | 36.2% D |
Minerały ❯
Wapń | 84 mg | 6.5% DV | 44.41% D |
Miedź | 0.13 mg | 14% DV | 98.51% D |
Żelazo | 3.25 mg | 18% DV | 124% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 44.18% D |
Mangan | 0.51 mg | 22% DV | 154% D |
Fosfor | 100 mg | 8% DV | 54.98% D |
Potas | 125 mg | 2.7% DV | 18.28% D |
Selen | 27.9 ug | 51% DV | 349% D |
Sód | 465 mg | 20% DV | 139% D |
Cynk | 0.81 mg | 7.4% DV | 50.61% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.29 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.28 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.81 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.79 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.74 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.71 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.93 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.27 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 50.43 g | 18% DV | |
Fruktoza | 0.85 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.65 g | - | |
Laktoza | 0.25 g | - | |
Maltoza | 1.8 g | - | |
Skrobia | 42.75 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central