Bread, chapati or roti, plain, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
|
297 kcal | - | - |
|
11.25 g | 23% DV | 152% D |
|
7.45 g | 9.6% DV | - |
|
46.36 g | 17% DV | - |
|
37.75 g | - | - |
|
2.72 g | - | - |
|
4.9 g | 18% DV | 118% D |
|
33 g | - | - |
|
1.94 g | - | - |
|
409 mg | 18% DV | - |
Witaminy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.55 mg | 46% DV | 309% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.2 mg | 15% DV | 104% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
6.78 mg | 42% DV | 285% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.58 mg | 12% DV | 78.11% D |
Witamina B6
|
0.27 mg | 16% DV | 107% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Folate, food
|
61 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
61 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.22 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.1 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.89 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.48 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
2.13 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0.32 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.68 mg | - | - |
Witamina E
|
0.88 mg | 5.9% DV | 39.51% D |
Minerały
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
93 mg | 7.2% DV | 48.17% D |
Miedź
|
0.25 mg | 28% DV | 189% D |
Żelazo
|
3.01 mg | 17% DV | 113% D |
Magnez
|
62 mg | 15% DV | 99.41% D |
Mangan
|
1.25 mg | 54% DV | 366% D |
Fosfor
|
184 mg | 15% DV | 99.12% D |
Potas
|
266 mg | 5.7% DV | 38.11% D |
Selen
|
53.7 ug | 98% DV | 657% D |
Sód
|
409 mg | 18% DV | 120% D |
Cynk
|
1.57 mg | 14% DV | 96.11% D |
Aminokwasy
❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.13 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.03 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
1.85 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
1.83 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.65 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.21 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany
❯
Inne
❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -