Bread, chapati or roti, plain, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 297 kcal | - | |
Białko | 11.25 g | 23% DV | 152% D |
Tłuszcz | 7.45 g | 9.6% DV | |
Węglowodany | 46.36 g | 17% DV | |
Skrobia | 37.75 g | - | |
Cukry | 2.72 g | - | |
Błonnik | 4.9 g | 18% DV | 118% D |
Woda | 33 g | - | |
Popiół | 1.94 g | - | |
Sód | 409 mg | 18% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.55 mg | 46% DV | 309% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.2 mg | 15% DV | 104% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.78 mg | 42% DV | 285% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.58 mg | 12% DV | 78.11% D |
Witamina B6 | 0.27 mg | 16% DV | 107% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 61 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 61 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.22 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.1 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.89 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.48 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 2.13 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.32 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.68 mg | - | - |
Witamina E | 0.88 mg | 5.9% DV | 39.51% D |
Minerały ❯
Wapń | 93 mg | 7.2% DV | 48.17% D |
Miedź | 0.25 mg | 28% DV | 189% D |
Żelazo | 3.01 mg | 17% DV | 113% D |
Magnez | 62 mg | 15% DV | 99.41% D |
Mangan | 1.25 mg | 54% DV | 366% D |
Fosfor | 184 mg | 15% DV | 99.12% D |
Potas | 266 mg | 5.7% DV | 38.11% D |
Selen | 53.7 ug | 98% DV | 657% D |
Sód | 409 mg | 18% DV | 120% D |
Cynk | 1.57 mg | 14% DV | 96.11% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.13 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.85 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.83 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.65 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.21 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 46.36 g | 17% DV | |
Fruktoza | 0.54 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.25 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 1.65 g | - | |
Skrobia | 37.75 g | - | |
Sacharoza | 0.29 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central