Yogurt, Greek, nonfat, vanilla, DANNON OIKOS - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
85 kcal | - | - |
Białko
|
8.12 g | 16% DV | 382% D |
Tłuszcz
|
0.14 g | 0.2% DV | - |
Węglowodany
|
12.72 g | 4.6% DV | - |
Cukry
|
11.4 g | - | - |
Błonnik
|
0.5 g | 1.8% DV | 42.02% D |
Woda
|
78.5 g | - | - |
Popiół
|
0.52 g | - | - |
Sód
|
32 mg | 1.4% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.03 mg | 2.8% DV | 64.71% D |
Witamina B12
|
0.66 ug | 28% DV | 647% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.26 mg | 20% DV | 471% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.19 mg | 1.2% DV | 27.5% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.38 mg | 7.5% DV | 176% D |
Witamina B6
|
0.05 mg | 2.8% DV | 65.05% D |
Witamina D
|
35 iu | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina D (D2 + D3)
|
0.9 ug | 4.5% DV | 106% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0.9 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
89 mg | 6.8% DV | 161% D |
Miedź
|
0.02 mg | 1.9% DV | 44.44% D |
Żelazo
|
0.04 mg | 0.2% DV | 5.23% D |
Magnez
|
10 mg | 2.4% DV | 56.02% D |
Mangan
|
0.01 mg | 0.4% DV | 9.21% D |
Fosfor
|
112 mg | 9% DV | 211% D |
Potas
|
115 mg | 2.4% DV | 57.57% D |
Selen
|
8.2 ug | 15% DV | 351% D |
Sód
|
32 mg | 1.4% DV | 32.74% D |
Cynk
|
0.4 mg | 3.6% DV | 85.56% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.02 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.02 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.02 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -