WENDY'S, Jr. Hamburger, with cheese - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 256 kcal | - | |
Białko | 13.06 g | 26% DV | 204% D |
Tłuszcz | 11.5 g | 15% DV | |
Węglowodany | 24.97 g | 9.1% DV | |
Skrobia | 16.6 g | - | |
Błonnik | 1.4 g | 5% DV | 39.06% D |
Woda | 48.06 g | - | |
Popiół | 2.41 g | - | |
Sód | 660 mg | 29% DV | |
Cholesterol | 36 mg | 12% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.36 mg | 30% DV | 235% D |
Witamina B12 | 1.3 ug | 54% DV | 423% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 103% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.08 mg | 19% DV | 150% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.3 mg | 6% DV | 47.19% D |
Witamina B6 | 0.96 mg | 56% DV | 439% D |
Witamina C | 0.6 mg | 0.7% DV | 5.21% D |
Witamina K (filochinon) | 4.2 ug | 3.5% DV | 27.34% D |
Więcej... ❯
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 92 mg | 7.1% DV | 55.29% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 94.62% D |
Żelazo | 2.78 mg | 15% DV | 121% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 40.92% D |
Mangan | 0.24 mg | 11% DV | 82.2% D |
Fosfor | 134 mg | 11% DV | 83.75% D |
Potas | 178 mg | 3.8% DV | 29.59% D |
Selen | 21.9 ug | 40% DV | 311% D |
Sód | 660 mg | 29% DV | 224% D |
Cynk | 2.18 mg | 20% DV | 155% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.59 g | - | |
Arginina | 0.58 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.92 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.48 g | - | |
Glicyna | 0.65 g | - | |
Histydyna | 0.3 g | - | |
Izoletyda | 0.48 g | - | |
Leucyna | 0.87 g | - | |
Lizyna | 0.7 g | - | |
Metionina | 0.25 g | - | |
Fenyloalanina | 0.5 g | - | |
Prolina | 0.9 g | - | |
Seryna | 0.54 g | - | |
Treonina | 0.44 g | - | |
Tryptofan | 0.13 g | - | |
Tyrozyna | 0.26 g | - | |
Walina | 0.55 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.12 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.12 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 n-6 | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.96 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.86 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.48 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.1 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.08 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.07 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.05 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.1 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.11 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.48 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.66 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.06 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.44 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.38 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.34 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 i | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.39 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 24.97 g | 9.1% DV | |
Fruktoza | 2.23 g | - | |
Glukoza | 2.06 g | - | |
Laktoza | 0.23 g | - | |
Maltoza | 0.15 g | - | |
Skrobia | 16.6 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.41 g | - | |
Cholesterol | 36 mg | 12% DV | |
Woda | 48.06 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central