Soup, cream of chicken, canned, condensed - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 90 kcal | - | |
Białko | 2.38 g | 4.8% DV | 106% D |
Tłuszcz | 5.77 g | 7.4% DV | |
Węglowodany | 7.16 g | 2.6% DV | |
Cukry | 0.54 g | - | |
Woda | 82.75 g | - | |
Popiół | 1.95 g | - | |
Sód | 702 mg | 31% DV | |
Cholesterol | 8 mg | 2.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 10.3 mg | 1.9% DV | 41.62% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 182 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 1.1% DV | 24.07% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 3.5% DV | 78.63% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.39 mg | 2.5% DV | 54.44% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.19 mg | 3.8% DV | 85.33% D |
Witamina B6 | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina C | 0.1 mg | 0.1% DV | 2.47% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 4.1 ug | 3.4% DV | 75.93% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 28 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 41 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 43 ug | 4.8% DV | 106% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.54 mg | 3.6% DV | 80% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 23.93% D |
Miedź | 0.13 mg | 14% DV | 316% D |
Żelazo | 1.06 mg | 5.9% DV | 131% D |
Magnez | 4 mg | 1% DV | 21.16% D |
Mangan | 0.07 mg | 3% DV | 65.7% D |
Fosfor | 31 mg | 2.5% DV | 55.11% D |
Potas | 49 mg | 1% DV | 23.17% D |
Selen | 1.9 ug | 3.5% DV | 76.77% D |
Sód | 702 mg | 31% DV | 678% D |
Cynk | 0.29 mg | 2.6% DV | 58.59% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.12 g | - | |
Arginina | 0.13 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.19 g | - | |
Cysteina | 0.04 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.62 g | - | |
Glicyna | 0.11 g | - | |
Histydyna | 0.07 g | - | |
Izoletyda | 0.14 g | - | |
Leucyna | 0.21 g | - | |
Lizyna | 0.17 g | - | |
Metionina | 0.06 g | - | |
Fenyloalanina | 0.12 g | - | |
Prolina | 0.21 g | - | |
Seryna | 0.12 g | - | |
Treonina | 0.1 g | - | |
Tryptofan | 0.03 g | - | |
Tyrozyna | 0.09 g | - | |
Walina | 0.14 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.56 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.03 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.09 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.1 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.3 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0.01 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 7.16 g | 2.6% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.95 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 8 mg | 2.7% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 82.75 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central