Pork sausage, reduced sodium, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 271 kcal | - | |
Białko | 9.41 g | 19% DV | 139% D |
Tłuszcz | 22.35 g | 29% DV | |
Węglowodany | 8.13 g | 3% DV | |
Woda | 58.87 g | - | |
Popiół | 1.24 g | - | |
Sód | 294 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 39.9 mg | 7.3% DV | 53.54% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 29 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.3 mg | 25% DV | 185% D |
Witamina B12 | 0.36 ug | 15% DV | 111% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.14 mg | 11% DV | 78.34% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.41 mg | 15% DV | 111% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 83.35% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 30 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 9 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 9 ug | 1% DV | 7.38% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.8 ug | 4% DV | 29.52% D |
Witamina E | 0.07 mg | 0.5% DV | 3.44% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.2% DV | 38.54% D |
Żelazo | 0.85 mg | 4.7% DV | 34.85% D |
Magnez | 11 mg | 2.6% DV | 19.33% D |
Fosfor | 110 mg | 8.8% DV | 64.94% D |
Potas | 160 mg | 3.4% DV | 25.12% D |
Selen | 15.4 ug | 28% DV | 207% D |
Sód | 294 mg | 13% DV | 94.34% D |
Cynk | 1.31 mg | 12% DV | 87.89% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.63 g | - | |
Arginina | 0.68 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1 g | - | |
Cysteina | 0.13 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.68 g | - | |
Glicyna | 0.51 g | - | |
Histydyna | 0.43 g | - | |
Izoletyda | 0.51 g | - | |
Leucyna | 0.87 g | - | |
Lizyna | 0.97 g | - | |
Metionina | 0.29 g | - | |
Fenyloalanina | 0.43 g | - | |
Prolina | 0.43 g | - | |
Seryna | 0.45 g | - | |
Treonina | 0.49 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.39 g | - | |
Walina | 0.58 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.07 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.17 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 9.04 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.32 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.1 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.62 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.52 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 8.13 g | 3% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.24 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV | |
Hydroksyprolina | 0.01 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 58.87 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central