Pork sausage, reduced sodium, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
|
271 kcal | - | - |
|
9.41 g | 19% DV | 139% D |
|
22.35 g | 29% DV | - |
|
8.13 g | 3% DV | - |
|
58.87 g | - | - |
|
1.24 g | - | - |
|
294 mg | 13% DV | - |
Cholesterol
|
59 mg | 20% DV | - |
Witaminy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
39.9 mg | 7.3% DV | 53.54% D |
Kwas foliowy
|
2 ug | - | - |
Witamina A
|
29 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.3 mg | 25% DV | 185% D |
Witamina B12
|
0.36 ug | 15% DV | 111% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.14 mg | 11% DV | 78.34% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
2.41 mg | 15% DV | 111% D |
Witamina B6
|
0.19 mg | 11% DV | 83.35% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
30 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
2 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
9 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
9 ug | 1% DV | 7.38% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0.8 ug | 4% DV | 29.52% D |
Witamina E
|
0.07 mg | 0.5% DV | 3.44% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Minerały
❯
Aminokwasy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.63 g | - | - |
Arginina
|
0.68 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
1 g | - | - |
Cysteina
|
0.13 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
1.68 g | - | - |
Glicyna
|
0.51 g | - | - |
Histydyna
|
0.43 g | - | - |
Izoletyda
|
0.51 g | - | - |
Leucyna
|
0.87 g | - | - |
Lizyna
|
0.97 g | - | - |
Metionina
|
0.29 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.43 g | - | - |
Prolina
|
0.43 g | - | - |
Seryna
|
0.45 g | - | - |
Treonina
|
0.49 g | - | - |
Tryptofan
|
0.14 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.39 g | - | - |
Walina
|
0.58 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.13 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
3.07 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.17 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
9.04 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.32 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
5.1 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
2.62 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.52 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0.01 g | - | - |
Węglowodany
❯
Total (complex+sugars)
|
8.13 g | 3% DV | - |
Inne
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
1.24 g | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
59 mg | 20% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0.01 g | - | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
58.87 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -