Beef, ground, 97% lean meat / 3% fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 121 kcal | - | |
Białko | 21.98 g | 44% DV | 727% D |
Tłuszcz | 3 g | 3.8% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 74.75 g | - | |
Popiół | 1.07 g | - | |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 60 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 72.8 mg | 13% DV | 219% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.4% DV | 56.47% D |
Witamina B12 | 2.26 ug | 94% DV | 1556% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 192% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.66 mg | 35% DV | 585% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.67 mg | 13% DV | 222% D |
Witamina B6 | 0.4 mg | 24% DV | 390% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 1.38% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 7.35% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 8.26% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.17 mg | 1.1% DV | 18.73% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 8 mg | 0.6% DV | 10.17% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.9% DV | 147% D |
Żelazo | 2.44 mg | 14% DV | 224% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 86.58% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 7.19% D |
Fosfor | 203 mg | 16% DV | 268% D |
Potas | 357 mg | 7.6% DV | 126% D |
Selen | 17.7 ug | 32% DV | 532% D |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | 47.43% D |
Cynk | 5.21 mg | 47% DV | 783% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.38 g | - | |
Arginina | 1.43 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.98 g | - | |
Cysteina | 0.23 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.3 g | - | |
Glicyna | 1.49 g | - | |
Histydyna | 0.72 g | - | |
Izoletyda | 0.97 g | - | |
Leucyna | 1.72 g | - | |
Lizyna | 1.82 g | - | |
Metionina | 0.57 g | - | |
Fenyloalanina | 0.86 g | - | |
Prolina | 1.12 g | - | |
Seryna | 0.88 g | - | |
Treonina | 0.85 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.68 g | - | |
Walina | 1.08 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.15 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.14 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.75 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.61 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.09 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.07 g | - | |
Betaina | 7.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 60 mg | 20% DV | |
Hydroksyprolina | 0.27 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 74.75 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central