Beef, ground, 80% lean meat / 20% fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 254 kcal | - | |
Białko | 17.17 g | 34% DV | 270% D |
Tłuszcz | 20 g | 26% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 61.87 g | - | |
Popiół | 0.84 g | - | |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 71 mg | 24% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 56.4 mg | 10% DV | 80.74% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.6% DV | 28.22% D |
Witamina B12 | 2.14 ug | 89% DV | 702% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 91.46% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.23 mg | 26% DV | 208% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.5 mg | 10% DV | 78.43% D |
Witamina B6 | 0.32 mg | 19% DV | 150% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.8 ug | 1.5% DV | 11.81% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 3.5% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 3.94% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.17 mg | 1.1% DV | 8.92% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 18 mg | 1.4% DV | 10.9% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.8% DV | 53.37% D |
Żelazo | 1.94 mg | 11% DV | 84.86% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 31.87% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 3.42% D |
Fosfor | 158 mg | 13% DV | 99.53% D |
Potas | 270 mg | 5.7% DV | 45.23% D |
Selen | 15 ug | 27% DV | 215% D |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | 22.6% D |
Cynk | 4.18 mg | 38% DV | 299% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.08 g | - | |
Arginina | 1.12 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.55 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.58 g | - | |
Glicyna | 1.17 g | - | |
Histydyna | 0.56 g | - | |
Izoletyda | 0.76 g | - | |
Leucyna | 1.34 g | - | |
Lizyna | 1.42 g | - | |
Metionina | 0.44 g | - | |
Fenyloalanina | 0.67 g | - | |
Prolina | 0.88 g | - | |
Seryna | 0.69 g | - | |
Treonina | 0.67 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.53 g | - | |
Walina | 0.84 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.42 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.67 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.22 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.59 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.28 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.1 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.36 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.72 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.18 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.84 g | - | |
Betaina | 8.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 71 mg | 24% DV | |
Hydroksyprolina | 0.27 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 61.87 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central