Beef, ground, 70% lean meat / 30% fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 332 kcal | - | |
Białko | 14.35 g | 29% DV | 173% D |
Tłuszcz | 30 g | 38% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 54.3 g | - | |
Popiół | 0.7 g | - | |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 46.8 mg | 8.5% DV | 51.26% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.7% DV | 22.09% D |
Witamina B12 | 2.07 ug | 86% DV | 520% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 69.97% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.38 mg | 21% DV | 127% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.4 mg | 7.9% DV | 47.59% D |
Witamina B6 | 0.28 mg | 16% DV | 98.51% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.9 ug | 2.4% DV | 14.56% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 2.68% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 3.01% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.17 mg | 1.1% DV | 6.83% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 24 mg | 1.8% DV | 11.12% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.6% DV | 33.47% D |
Żelazo | 1.64 mg | 9.1% DV | 54.89% D |
Magnez | 14 mg | 3.3% DV | 20.08% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 2.36% D |
Fosfor | 132 mg | 11% DV | 63.61% D |
Potas | 218 mg | 4.6% DV | 27.94% D |
Selen | 13.5 ug | 25% DV | 148% D |
Sód | 66 mg | 2.9% DV | 17.29% D |
Cynk | 3.57 mg | 32% DV | 196% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.9 g | - | |
Arginina | 0.93 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.29 g | - | |
Cysteina | 0.15 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.15 g | - | |
Glicyna | 0.97 g | - | |
Histydyna | 0.47 g | - | |
Izoletyda | 0.63 g | - | |
Leucyna | 1.12 g | - | |
Lizyna | 1.19 g | - | |
Metionina | 0.37 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 0.73 g | - | |
Seryna | 0.57 g | - | |
Treonina | 0.56 g | - | |
Tryptofan | 0.07 g | - | |
Tyrozyna | 0.44 g | - | |
Walina | 0.71 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.58 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 11.51 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.34 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.92 g | - | |
Kwas palmitynowy | 6.46 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.15 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.45 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.26 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.26 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.82 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.7 g | - | |
Betaina | 8.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV | |
Hydroksyprolina | 0.27 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 54.3 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central