Cheese, American, restaurant - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 375 kcal -
Białko 17.5 g 35% DV 187% D
Tłuszcz 31.1 g 40% DV
Węglowodany 6.35 g 2.3% DV
Woda 39.5 g -
Popiół 5.57 g -
Sód 1600 mg 70% DV

Witaminy

Brak danych

Brak danych

Minerały

Wapń 508 mg 39% DV 208% D
Miedź 0.04 mg 4.7% DV 24.89% D
Jod 54.1 ug 36% DV 192% D
Żelazo 0.24 mg 1.3% DV 7.11% D
Magnez 25 mg 6% DV 31.75% D
Mangan 0.02 mg 0.8% DV 4.17% D
Fosfor 380 mg 30% DV 162% D
Potas 173 mg 3.7% DV 19.63% D
Sód 1600 mg 70% DV 371% D
Cynk 2.45 mg 22% DV 119% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.14 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0.01 g -
Omega-3 stearydonowy 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.15 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 0.94 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.05 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-11 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 5.9 g -
Kwas arachidowy 0.04 g -
Kwas behenowy 0.02 g -
Kwas masłowy 0.66 g -
Kwas kaprynowy 0.76 g -
Kwas kapronowy 0.53 g -
Kwas kaprylowy 0.33 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 7:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 21:0 0 g -
Kwas laurynowy 0.86 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.17 g -
Kwas mirystynowy 2.75 g -
Kwas palmitynowy 8.3 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 9:0 0 g -
Kwas pentadekanowy 0.3 g -
Kwas stearynowy 3.02 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 23:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 5:0 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 12:1 0.02 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c 0.22 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c 0.37 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 0.05 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 c 0.05 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c 1.06 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs 0.12 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 c 0.01 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c 0.01 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c 0.04 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 0.03 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 0.04 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c 0.04 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c 0.01 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:2 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:3 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 0.01 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c 0.02 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) 0.02 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 t 0.05 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t 0.09 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t 0.7 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) 0.18 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t 0 g - -
Popiół 5.57 g -
Azot 2.74 g -
Woda 39.5 g -

Źródła