Beef, chuck, arm pot roast, separable lean only, trimmed to 1/8" fat, all grades, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 214 kcal -
Białko 34.66 g 69% DV 648% D
Tłuszcz 7.36 g 9.4% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 57.84 g -
Popiół 1.02 g -
Sód 56 mg 2.4% DV
Cholesterol 104 mg 35% DV

Witaminy

Cholina 132 mg 24% DV 224% D
Kwas foliowy 12 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 5.8% DV 54.52% D
Witamina B12 2.53 ug 105% DV 985% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.22 mg 17% DV 156% D
Witamina B3 (Niacyna) 5.04 mg 32% DV 295% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.68 mg 14% DV 127% D
Witamina B6 0.33 mg 20% DV 183% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 5 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.6 ug 1.3% DV 12.46% D

Minerały

Wapń 16 mg 1.2% DV 11.5% D
Miedź 0.12 mg 13% DV 125% D
Żelazo 2.93 mg 16% DV 152% D
Magnez 23 mg 5.5% DV 51.18% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 4.88% D
Fosfor 213 mg 17% DV 159% D
Potas 277 mg 5.9% DV 55.08% D
Selen 35.4 ug 64% DV 602% D
Sód 56 mg 2.4% DV 22.75% D
Cynk 8.32 mg 76% DV 707% D
Alanina 2.11 g -
Arginina 2.24 g -
Kwas asparaginowy 3.16 g -
Cysteina 0.45 g -
Kwas glutaminowy 5.2 g -
Glicyna 2.11 g -
Histydyna 1.11 g -
Izoletyda 1.58 g -
Leucyna 2.76 g -
Lizyna 2.93 g -
Metionina 0.9 g -
Fenyloalanina 1.37 g -
Prolina 1.65 g -
Seryna 1.37 g -
Treonina 1.39 g -
Tryptofan 0.23 g -
Tyrozyna 1.1 g -
Walina 1.72 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.02 g -
Betaina 17.3 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 104 mg 35% DV
Hydroksyprolina 0.36 g -
Teobromina 0 mg -
Woda 57.84 g -

Źródła