Dip, FRITO'S, bean, original flavor - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 119 kcal | - | |
Białko | 5.44 g | 11% DV | 183% D |
Tłuszcz | 3.7 g | 4.7% DV | |
Węglowodany | 15.89 g | 5.8% DV | |
Skrobia | 8.4 g | - | |
Cukry | 0.99 g | - | |
Błonnik | 4.9 g | 18% DV | 294% D |
Woda | 72.95 g | - | |
Popiół | 2.02 g | - | |
Sód | 443 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 42.3 mg | 7.7% DV | 129% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.5% DV | 126% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.1 mg | 7.7% DV | 129% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.43 mg | 2.7% DV | 45.17% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.15 mg | 3% DV | 50.42% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 6.8% DV | 114% D |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 22.41% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 21 ug | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 26 mg | 2% DV | 33.61% D |
Miedź | 0.2 mg | 22% DV | 366% D |
Żelazo | 1.6 mg | 8.9% DV | 149% D |
Magnez | 40 mg | 9.5% DV | 160% D |
Mangan | 0.34 mg | 15% DV | 249% D |
Fosfor | 105 mg | 8.4% DV | 141% D |
Potas | 368 mg | 7.8% DV | 132% D |
Selen | 7.7 ug | 14% DV | 235% D |
Sód | 443 mg | 19% DV | 324% D |
Cynk | 0.69 mg | 6.3% DV | 105% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.19 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.19 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.76 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.75 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.84 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.84 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.42 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.06 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 15.89 g | 5.8% DV | |
Fruktoza | 0.39 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 8.4 g | - | |
Sacharoza | 0.6 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central