Beef, chuck, arm pot roast, separable lean only, trimmed to 1/8" fat, choice, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 224 kcal -
Białko 34.72 g 69% DV 620% D
Tłuszcz 8.37 g 11% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 56.39 g -
Popiół 1.03 g -
Sód 56 mg 2.4% DV
Cholesterol 106 mg 35% DV

Witaminy

Cholina 132 mg 24% DV 215% D
Kwas foliowy 12 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 5.8% DV 52.08% D
Witamina B12 2.69 ug 112% DV 1001% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.23 mg 18% DV 159% D
Witamina B3 (Niacyna) 5.24 mg 33% DV 293% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.68 mg 14% DV 122% D
Witamina B6 0.34 mg 20% DV 181% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 5 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.7 ug 1.4% DV 12.65% D

Minerały

Wapń 15 mg 1.2% DV 10.3% D
Miedź 0.13 mg 14% DV 128% D
Żelazo 3.04 mg 17% DV 151% D
Magnez 23 mg 5.5% DV 48.89% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 4.66% D
Fosfor 213 mg 17% DV 152% D
Potas 275 mg 5.9% DV 52.24% D
Selen 34.7 ug 63% DV 563% D
Sód 56 mg 2.4% DV 21.74% D
Cynk 8.2 mg 75% DV 666% D
Alanina 2.11 g -
Arginina 2.25 g -
Kwas asparaginowy 3.16 g -
Cysteina 0.45 g -
Kwas glutaminowy 5.21 g -
Glicyna 2.11 g -
Histydyna 1.11 g -
Izoletyda 1.58 g -
Leucyna 2.76 g -
Lizyna 2.93 g -
Metionina 0.9 g -
Fenyloalanina 1.37 g -
Prolina 1.66 g -
Seryna 1.37 g -
Treonina 1.39 g -
Tryptofan 0.23 g -
Tyrozyna 1.11 g -
Walina 1.72 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.03 g -
Betaina 17.4 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 106 mg 35% DV
Hydroksyprolina 0.37 g -
Teobromina 0 mg -
Woda 56.39 g -

Źródła